§ 27 Julkujärven liuottimien poisto - toteutussuunnittelun hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:1162/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

21.2.2023

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Projekti-insinööri Veli-Ville Vihersalo, puh. 050 547 6159, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Julkujärven pohjavedenottamo sijaitsee pohjavesialueella, jonka näyteputkista on ajoittain havaittu kohonneita tri- ja tetrakloorieteenipitoisuuksia. Vaikka pohjavedenottamon toimittamassa vedessä ei ole viime aikoina havaittu raja-arvot ylittäneitä pitoisuuksia Tampereen Vesi varautuu liuottimien poistamistarpeeseen muokkaamalla laitoksen vedenkäsittelyprosessia. Samassa yhteydessä tehdään perusparannuksia mm. sähköistyksiin ja kemikaalijärjestelmiin.

Tampereen Vesi Liikelaitos pyysi tarjousta suoraan esisuunnitelman tehneeltä yritykseltä. Syitä kilpailuttamatta jättämiselle ovat 1) hintataso on tiedossa muista samanaikaisista projekteista, 2) kilpailuttamisella ei voida olettaa saatavan säästöjä ottaen huomioon kilpailuttamisen vaatima panostus ja siitä korkeintaan koituvat hyödyt, 3) hankinta on harvoin toteutettava vain yhteen projektiin liittyvä ja 4) kilpailutus saattaa vaarantaa projektin aikataulun. [A1] 

Tarjous vastasi Tampereen Veden suunnittelulle asettamiin tavoitteisiin. Hankinnassa on mahdollisuus lisätilauksiin, joiden arvo on huomioitu kokonaishinnassa. Sopimus on voimassa työn toteutuksen ajan, kyseessä on kertahankinta.

Tarjousta pyydettiin suunnittelukokouksessa nro 7 10.1.2023. Afry Finland Oy:ltä. Kyseessä oli erityisalojen hankintalain kynnysarvot alittava pienhankinta. Valintaperusteena oli kokonaistaloudellisesti edullisin ratkaisu. Afry Finland Oy:n tarjous on arvioitu kokonaistaloudellisesti edullisimmaksi, koska he ovat jo tehneet merkittävän osan suunnittelutyöstä esisuunnitteluvaiheessa saaden näin etumatkaa, jota kilpailijoiden olisi vaikea kiriä kiinni taloudellisesti kannattavalla tavalla.

Hankinnan kokonaishinta on 60.000,00 euroa (alv 0 %).

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos hankkii Julkujärven liuottimien poiston esisuunnitelmassa esitetyn ja projektipalaverissa 24.1.2023 valitun vaihtoehdon toteutussuunnittelun Afry Finland Oy:ltä tarjouksen (OPP-0102284, 3.2.2023) mukaisesti. Hankinnan kokonaishinta on 60.000,00 euroa. Hinta sisältää myös mahdolliset lisähankinnat/option. Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hankintapäätös sitoo Tampereen Vesi Liikelaitosta vasta, kun tilaus tai sopimus on tehty.

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela