§ 11 Tammelan stadionin operaattorin hankinta käyttöoikeussopimuksena: Päätös tarjoajien valinnasta kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn

Lataa  Kuuntele 

TRE:1435/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

13.3.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hankekehityspäällikkö Markus Joonas, puh. 050 345 0705, etunimi.sukunimi@tampere.fi,  liikunta- ja nuorisojohtaja Pekka P. Paavola, puh. 050 554 5831, etunimi.p.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja Lauri Savisaari, p. 040 801 6081, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hankintamenettelyn tavoitteena on valita Tampereen kaupungin omistamalle Tammelan stadionille operaattori, joka palvelee asiakkaita asiakaslähtöisesti, hoitaa toimintaa laadukkaasti ja tuottaa omalla toiminnallaan lisäarvoa Tammelan stadionin asiakkaille. Palvelutuotannossa korostuu erityisesti toiminnan vastuullisuus. Operaattori kehittää aktiivisesti toimintaansa ja palvelujen sisältöä. Tampereen kaupunki pyysi hankinnasta kiinnostuneilta yrityksiltä osallistumishakemuksia kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn. 

Hankinnan kohteena on hankintalain 13 luvun mukainen käyttöoikeussopimus. Hankinta toteutetaan hankintalain 36 §:n kaltaisella kilpailullisella neuvottelumenettelyllä. Hankintailmoitus ja osallistumispyyntö lähetettiin julkaistavaksi HILMA-ilmoituskanavalle 7.2.2023, HILMA-ilmoituksen numero 2023-119619. 

Määräaikaan 6.3.2023 klo 14:00 mennessä seuraavat yritykset jättivät osallistumishakemuksen: 

  • Ari Suoniemi Oy (Y-tunnus 0482058-3)
  • Tampere-talo Oy (Y-tunnus 0706363-7)
  • Ilves-Edustus Oy (Y-tunnus 2454390-7)

Osallistumishakemukset avattiin Tampereella 6.3.2022 klo 14.15. Osallistumishakemusten avaustilaisuudesta tehtiin avauspöytäkirja.

 Ehdokkaiden soveltuvuuden tarkastaminen 

Hankintalain mukaan hankintayksikön on suljettava ehdokas tarjouskilpailun ulkopuolelle, jos hankintayksikön tiedossa on, että ehdokasta rasittaa jokin hankintalain 80 §:ssä luetelluista pakollisista poissulkemisperusteista. Hankintalain mukaan hankintayksikkö voi sulkea tarjouskilpailun ulkopuolelle tarjoajan, jota rasittaa jokin hankintalain 81 §:ssä luetelluista harkinnanvaraisista poissulkuperusteista. Yhteinen eurooppalainen hankinta- asiakirja (ESPD) toimi alustavana näyttönä ettei ehdokasta koske pakolliset tai harkinnanvaraiset poissulkuperusteet. 

Hankintayksikkö on tarkastanut kaikkien tarjouskilpailuun osallistuneiden ehdokkaiden soveltuvuuden (pois lukien rikosrekisteriotteen ja yhteisösakko-otteen tarkastaminen, jotka tarjouskilpailun voittajan on ennen hankintasopimuksen allekirjoitusta toimitettava) ennen päätöstä. Viimeistään ennen käyttöoikeussopimuksen tekemistä hankintayksikkö tarkistaa valitulta operaattorilta ajantasaiset todistukset ja selvitykset sen tutkimiseksi, koskeeko sitä 80 §:ssä tarkoitettu pakollinen poissulkemisperuste. Ehdokkaiden tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset on tarkistettu ehdokkaiden toimittamista osallistumishakemuksen liitteistä. Kaikki osallistumishakemuksen jättäneet ehdokkaat täyttivät osallistumishakemuspyynnössä soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. 

Osallistumispyynnön mukaan tarjouskilpailuun valitaan kaikki soveltuvuusvaatimukset täyttävät ehdokkaat, kuitenkin neljä ehdokasta, ellei soveltuvuusvaatimukset täyttäviä ehdokkaita ole vähemmän. Osallistumispyynnöllä todettiin, että mikäli soveltuvuusvaatimukset täyttäviä ehdokkaita on enemmän kuin neljä, ratkaistaan tarjouskilpailuun valittavat tarjoajat ehdokkaiden vertailuperusteilla. Soveltuvuusvaatimukset täyttäviä ehdokkaita oli kolme (3), joten hankintayksikön ei ollut tarpeen suorittaa vertailua ehdokkaiden välillä. 

Edellä mainitut kolme yritystä esitetään valittavaksi Tammelan stadionin operaattorin hankinta käyttöoikeussopimuksena kilpailutuksen neuvotteluvaiheeseen.

Kilpailullisen neuvottelumenettelyn kulku

Neuvotteluihin valituille esitetään neuvottelukutsu ja ilmoitetaan tarkentunut neuvotteluaikataulu. Hankintayksikkö päättää neuvottelujen päätyttyä tarjouspyynnön lopullisen sisällön ja vähimmäisvaatimukset palvelun sisällölle ja laadulle ja pyytää lopulliset tarjoukset määräaikaan mennessä.

Asiakirjojen julkisuus 

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Osallistumishakemukset tulevat julkisiksi asianosaisille päätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi asiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. Muutoksenhakua varten asiakirjat on saatavissa osoitteesta markus.joonas@tampere.fi ja asiakirjatiedustelut on osoitettava edellä mainittuun osoitteeseen. 

Hankinnan valmistelijoina toimivat hankekehityspäällikkö Markus Joonas, suunnittelija Oona Haimi ja asiantuntijoina hankinnassa toimivat liikuntapäällikkö Mikko Heinonen, kiinteistöpäällikkö Henri Lievonen, hankepäällikkö Antti Lakka (Tampereen Tilapalvelut Oy) ja Tommi Terho (Toteco Oy). Hankintakonsulttina toimii KPMG Oy Ab.

Päätösvallan peruste Tampereen kaupungin hallintosääntö § 36.

Päätös

Tampereen kaupungin Tammelan stadionin operaattorin hankinta käyttöoikeussopimuksena kilpailutuksen neuvotteluvaiheeseen valitaan seuraavat osallistumishakemuksen jättäneet ehdokkaat:

Ari Suoniemi Oy (Y-tunnus 0482058-3)

Tampere-talo Oy (Y-tunnus 0706363-7)

Ilves-Edustus Oy (Y-tunnus 2454390-7) 

Allekirjoitus

Johtaja Lauri Savisaari