§ 12 Tampereen lapsiperheanalyysin aineistot ja sähköinen käyttöympäristö –aineistojen ja sähköisen käyttöympäristön käyttöoikeuden hankinta valtakunnallisilta rekisterinpitäjiltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:1157/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

16.3.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelujohtaja Leena Viitasaari, p. 050 553 8672, projektipäällikkö Tanja Jurvanen, p. 040 806 3513, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja Lauri Savisaari, puh. 040 801 6081, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hankinnan kohteena on Tampere Junior -kehitysohjelman toteuttaman laajan lapsiperheanalyysin aineistot valtakunnallisita rekisterinpitäjiltä sekä aineiston käsittelyyn vaadittava suljetun ja tietoturvallisen Kapseli -etäkäyttöympäristön käyttöoikeus määritellyksi ajaksi. 

Ainestoja hankitaan Tilastokeskuksen, Verohallinnon sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tietolupaviranomaisen Findatan kautta. Kapseli -etäkäyttöympäristö on Findatan ylläpitämä järjestelmä. 

Aineistojen hankintaan liittyvät käyttömaksut ovat lakisääteisiä ja riippuvat poimittavan aineiston koosta. Alustava arvio on, että tamperelaisten lapsiperheiden osalta aineistojen toimittamisesta on enintään 35 000 euroa. Alustavat maksimikustannusarviot on kuvattu liitteissä. Lopululliset kustannukset selviävät, kun aineistot on poimittu ja toimitettu sähköiselle alustalle. 

Aineistojen arkaluontoisuuden vuoksi niiden käsittely on mahdollista vain Findatan suljetussa Kapseli -etäkäyttöympäristössä. Ympäristön käyttölupaa on haettu ajalle 03/2023-01/2024. Ympäristön käyttö maksaa 229,17€/kk. Tämän lisäksi alustalle hankitaan käyttöön PowerBI -raportoinnin mahdollistava työkalu, joka tuottaa noin 250€ kertamaksun.   

Aineiestojen hankinnan osalta kulut laskutetaan, kun aineistot on toimitettu. Käyttöympäristön osalta laskutus tapahtuu kuukausittain.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 1-kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta. ​

Hankinnan valmistelijana toimi suunnittelujohtaja Leena Viitasaari ja asiantuntijana projektipäällikkö Tanja Jurvanen.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 36 §:n 4 kohdan mukaan sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan vujosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Ainestot sekä Findatan ylläpitämä Kapseli -etäkäyttöympäristön käyttöoikeus hankitaan sosiaali- ja terveydenhuollon tietolupaviranomaisen Findatan kautta. Lisäksi aineistoja hankitaan Tilastokeskukselta ja Verohallinnolta.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on enintään 35 000 euroa.

Kustannuksista vastaa Tampere Junior -kehitysohjelma, kustannuspaikka 131005.

 

 

 

Allekirjoitus

Johtaja Lauri Savisaari