§ 28 Sopimus Tampereen kaupungin paikkatietoaineistojen luovuttamisesta käytettäväksi raitiotien ajosimulaattorissa

Lataa  Kuuntele 

TRE:1514/07.01.00/2023

Päätöspäivämäärä

21.3.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Marja Uusivuori, puh. 040 806 3101, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Katri Naulo, puh. 040 801 6003, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Raitiotien laajentaminen on keskeinen kaupunkikehityshanke. Päätös raitiotien 2.vaiheen toteutuksesta Pyynikintorilta Lentävänniemeen on tehty Tampereen kaupunginvaltuustossa 19.10.2020. Raitiotien laajentaminen toteuttaa osaltaan Tampereen kaupungin tavoitetta kestävän liikkumisen ja liikennejärjestelmän kehittämisestä.  

Raitiotieinfrastruktuurin rakentamisesta ja kalustohankinnoista vastaa Tampereen Raitiotie Oy.  Kalustohankinnan yhteydessä on hankittu myös raitiotien kuljettajien koulutuksessa käytettävä ajosimulaattori. Ajosimulaattori on jo aiemmin toteutettu raitiotien 1. vaiheen osalta.  

Hyväksyttävä sopimus koskee paikkatietoaineistojen luovuttamista käytettäväksi raitiotien ajosimulaattorin päivityksessä ja laajennuksessa. Ajosimulaattorin päivitys- ja laajennustarve perustuu raitiotien 2. vaiheen toteutukseen.  

Sopimuksen mukaiset paikkatietoaineistot eivät ole avointa dataa. Alueellisesti aineistot kattavat raitiotien 2. osuuden sekä sitä ympäröivät alueet, sekä raitiotien 1. vaiheen alueelle rakentuneen Hervantajärven asuinalueen. Aineistojen käytöstä sopimuksen mukaisessa tarkoituksessa ei peritä maksua.

Sopimus on asian liitteenä ja arkistoitu.

 

Päätös

Sopimus paikkatietoaineistojen luovuttamisesta 3D Talolle käytettäväksi Tampereen raitiotien ajosimulaattorin päivityksessä ja laajennuksessa hyväksytään.

Päätös sitoo kaupunkia vasta, kun sopimus on allekirjoitettu.

 

Allekirjoitus

Johtaja Mikko Nurminen