§ 34 Keskustorin kesäkeitaan myyntipaikkojen vuokraaminen 2023

Lataa  Kuuntele 

TRE:1198/10.00.04/2023

Päätöspäivämäärä

28.2.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailukykyjohtaja Anna-​Kaisa Heinämäki,​ puh. 040 639 7701,​ etunimi. sukunimi@tampere.fi,​ Tapahtumatuottaja Matilda Salminen,​ puh. 040 586 6453,​ etunimi. sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

 

Tampereen kaupunki toteuttaa jo kolmantena vuonna peräkkäin Keskustorille kesäkeitaan, joka on vehreä,​ viihtyisä ja tyylikäs yhteisterassi Tampereen teatterin ja Raatihuoneen välissä. Kesäkeidas on Tamperelaisten ja matkailijoiden olohuone,​ jossa on monipuolisesti laadukasta ruokaa ja juomaa. Mahdollisuuksien mukaan esillä on myös paikallista kulttuuria,​ urheilua ja musiikkia. Kesäkeidas on avoinna 10.5. – 13.8.2023 ja siellä on 500 asiakaspaikkaa. Kesäkeitaalle valitaan 8 tamperelaista ravintolatoimijaa.

 Tampereen kaupunki järjesti kesäkeitaalle ravintolatoimijoiden haun 23.1. – 5.2.2023. Kesäkeitaan ravintolat on valinnut Tampereen kaupungin edustajista muodostunut moniammatillinen raati. Kesäkeitaan ravintolatoimijoiksi valittiin seuraavat yritykset: Deliciosa Oy (Maranga), Euroresta Oy (Ravintola Ukkometso), Finland Restaurants Oy (Real BBQ & SMOKEHOUSE and BAR), Jowain Oy (Cafe & Bar Raina), Junk Bar Kumma Oy (Kumma Bar & Street Kitchen), Pella's Oy (Pella's cafe), Royal Waffle oy (Royal Bubble Waffle), Tampere Brewing & Distilling Co Oy (Tampere Taproom X Secret Sauceity Pizza).

Valituille yrityksille vuokrataan myyntipaikat Keskustorin kesäkeitaalta. Myyntipaikan vuokra sisältää kiinteän myyntipisteen,​ alueen yhteiskäyttötilat,​ sähkön ja veden,​ alueen huollon,​ kunnossapidon ja ulkoalueiden hoidon,​ järjestyksenvalvonnan ja vartioinnin. Tampereen kaupungin tilaomaisuuden hallinta on myöntänyt Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen tapahtumapalveluille Keskustorin käyttöön maankayttöluvan,​ joka oikeuttaa tapahtumapalvelut vuokraamaan aluetta eteenpäin ravintolatoimijoille. Hallintosäännön 37 §: n kohdan 6) mukaan palvelualueen johtaja päättää muiden kuin lautakunnan toimivaltaan kuuluvien sopimusten hyväksymisestä.

Päätös

 

Yrityksille Deliciosa Oy, Euroresta Oy, Finland Restaurants Oy, Jowain Oy, Junk Bar Kumma Oy, Pella's Oy sekä Tampere Brewing & Distilling Co Oy vuokrataan ajalle 10.5.2022 – 13.8.2023 myyntipaikka Tampereen Keskustorille perustetulta kesäkeitaalta. Myyntipaikkojen vuokra on 1 000 euroa kuukaudessa (alv 0%) ja 12 % vuokralaisen vuokrakohteessa tapahtuvasta arvonlisäverottomasta myynnistä. Vuokraan lisätään laskutettaessa kulloinkin voimassa oleva arvonlisäveron määrä.  Vuokrausehdot on määritelty vuokrasopimuksessa. Tapahtumajohtaja Perttu Pesä valtuutetaan allekirjoittamaan vuokrasopimukset.

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen