§ 42 Konsulttipalvelujen pienhankinta Hallintoprosessien sujuvoittaminen kaupunkitasoisesti -projektille

Lataa  Kuuntele 

TRE:1335/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

20.3.2023

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintojohtaja Heli Hirvelä, puh. 050 434 5466, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hallintojohtaja Heli Hirvelä:

Tampereen kaupungin Hallintoprosessien sujuvoittaminen kaupunkitasoisesti -projektissa (PRO-projekti) on haettu konsulttipalvelua oman työn tukemiseksi. Tähän kokonaisuuteen tarvittavaa konsulttipalvelua ei ollut saatavilla kilpailutetuista puitesopimuksista. Konsulttipalvelua haettiin rajoitetulla hankintamenettelyllä. Tarjouspyynnön sisältönä oli hakea kokonaisnäkemystä ja kykyä sparrata ison kuntaorganisaation tuloksellisuuden parantamisesta hallinnollisissa prosesseissa.

Tarjouspyyntö lähetettiin 16.2.2023 kuudelle vastaavantyyppistä konsulttipalvelua tarjoavalle yritykselle: Futurice Oy, Gofore Lead Oy, Kpmg Oy Ab, Deloitte Consulting Oy, Gartner Finland Oy ja Fcg Finnish Consulting Group Oy.

Tarjoukset saatiin neljältä yritykseltä määräaikaan 2.3.2023 mennessä: Gofore Lead Oy, Kpmg Oy Ab, Fcg Finnish Consulting Group Oy ja Deloitte Consulting Oy.

Tarjousten arvioinnissa huomioitiin erityisesti tarjottujen konsulttien osaaminen ja referenssit vastaavan tyyppisistä julkisen sektorin hallinnollisten prosessien kehittämisistä sekä konsulttipäivän hinta ja mahdolliset matkakulut. Konsulttitukea projektille haettiin ensisijaisesti projektin vaiheisiin 1 ja 2. Myöhemmin voi olla tarvetta jatkaa yhteistyötä kokonaisuuden osalta tai prosessikohtaisesti erikseen linjattujen prosessien osalta, mutta siitä sovitaan erikseen konsultin kanssa projektin budjetin rajoissa.

Deloitte Consulting Oy:n tarjous 2.3.2023 vastasi kokonaisuudessa selkeimmin sitä osaamista, referenssitasoa ja kustannustasoa mitä haettiin. Tarjottujen konsulttien kokonaisnäkemys ja osaaminen prosessien ylätasoiseen kehittämiseen, laajat referenssit vastaavantyyppisistä julkisen sektorin ohjaus- ja tukiprosessien kehittämisestä kokonaisuuksina, esitetty toimintamalli ja keskihintainen konsulttipäivän arvo vaikuttivat konsulttiavun valintaan.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta. Hankinnan arvonlisäveroton arvo on maksimissaan noin 17 000 euroa vaiheiden 1 ja 2 osalta. Laajuuden, oletusten tai tehtäväjaon muuttuessa mahdollisista lisätöistä voidaan sopia konsultin kanssa ja lisätöihin sovelletaan tällöin samaa konsulttipäivähintaa.

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia toimeksiantosopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Toimeksiantosopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Toimeksiantosopimuksen vastuuhenkilönä toimii hallintojohtaja, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Heli Hirvelä. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä toimeksiantosopimukselle.

Projektin omistajana toimii konsernijohtaja (projektin toteutuspäätös konsernijohtaja 15.2.2023 § 22). Hallintosäännön 35 § 29)-kohdan mukaan konsernijohtaja konsernihallinnon irtaimen omaisuuden ja palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta, ellei muualla ole toisin määrätty tai päätetty.

Päätös

Hallintoprosessien sujuvoittaminen kaupunkitasoisesti -projektille hankitaan konsulttipalveluja Deloitte Consulting Oy:ltä (y-tunnus 0555345-6).

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on alle 17 000 euroa projektin 1 ja 2 vaiheiden osalta.

Hankinnan kustannukset maksetaan PRO-projektilta H1130_22_1.

Päätös sitoo kaupunkia vasta, kun toimeksiantosopimus on tehty. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Toimeksiantosopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään hallintojohtaja Heli Hirvelä.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala