§ 45 WalttiPro-etuushallintapalvelun tilaus TVV Lippu-​ ja maksujärjestelmä Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:1234/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

3.3.2023

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

ICT-palveluvastaava Jukka Puranen, puh. 050 5411 312, etunimi.t.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä,​ puh. 040 5811 477,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin ja TVV Lippu-​ ja maksujärjestelmä Oy:n välillä on 21.10.2020 allekirjoitettu palvelusopimus joukkoliikenteen lippu-​,​ maksu-​ ja informaatiojärjestelmäpalveluiden toimittamisesta. TVV lippu-​ ja maksujärjestelmä Oy (LMJ) on julkisyhteisöjen omistama IT-palvelu-​,​ hankinta-​ ja kehitysyhtiö,​ jonka tarkoitus on omakustannusperiaatteella toimien joko itse tai yhteistyökumppaneiden avulla hankkia,​ ylläpitää,​ kehittää ja hallinnoida yhteisiä henkilöliikenteen lippu-​ ja maksu-​ sekä informaatiojärjestelmiä,​ ja myös muita henkilöliikenteen ja liikkumispalveluiden järjestämiseksi tarvittavia sovelluspalveluita osakkailleen. Tampereen kaupunki on TVV lippu-​ ja maksujärjestelmä Oy:n osakas. Yhtiö toimii julkisista hankinnoista annetun lain (1397/2016) tarkoittamassa mielessä omistajiensa sidosyksikkönä ja yhteishankintayksikkönä.

Palvelusopimuksen mukaan uusien palveluiden käyttöönotosta ja lisäämisestä sopimuksen alle sekä muiden kuin sopimuksessa tarkoitettujen jatkuvien palveluiden tuottamisen osalta noudatetaan tarjous – tilaus -​menettelyä.

Kelan muuttaessa toimintatapaansa 2. asteen opiskelijoiden koulumatkatukilippujensa osalta lukukaudesta 2023-2024 lähtien, Tampereen seudun joukkoliikenteen nykyinen järjestelmä ei enää mahdollista koulumatkatukilippujen myyntiä. Sama tilanne koskee myös muita suomalaisia joukkoliikenneviranomaisia.

Kela-etuuksien myöntäminen on lukuvuonna 2023-2024 mahdollista LMJ:n toteuttaman etuushallintapalvelun kautta. Samassa yhteydessä Tampereen kanssa uuden toiminnallisuuden ovat ottamassa käyttöön myös Helsingin seudun liikenne (HSL), Turku, Lappeenranta, Jyväskylä, Oulu, Lahti ja Kuopio. Kustannukset jaetaan näiden kaikkien kaupunkien kesken.

TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy toimittaa palvelun Tampereen kaupungille sidosyksikköaseman perusteella. Hankintalain 15 §:n 1 momentin mukaan hankintalakia ei sovelleta hankintaan, jonka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään.

TVV Lippu-​ ja maksujärjestelmä Oy (Y-tunnus 2560184-9) on 20.2.2023 antanut tarjouksen 2. asteen opiskelijoiden etuushallinnan käyttöönotosta.

Tarjous sisältää SaaS-palveluna WalttiPro -toiminnallisuuden, joka mahdollistaa 2. asteen opiskelijoiden koulumatkojen etuushallinnan palveluiden käytön Kelan sähköisen prosessin mukaisesti. Palvelu sisältää etuushallinnan rajapinnan osto-oikeuden varmistamiseen. Tarjoaja laskuttaa Kelalta koulumatkatuet ja tilittää ne täysimääräisenä Tilaajalle.

Tilauksesta aiheutuu 37 400 euron kertaluonteinen investointikulu sekä
4 400 euron kuukausittainen ylläpitokulu. Tilauksen arvonlisäveroton arvo sisältäen kertaluonteisen investointikulun ja kuukausittaiset ylläpitokulut neljän vuoden käyttöajalta on 248 600 euroa.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (konsernijohtajan päätös 1.2.2023 § 10) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Tilataan SaaS palveluna WalttiPro-etuushallintatoiminnallisuus TVV Lippu- ja maksujärjestelmä Oy:ltä (Y-tunnus 2560184-9).

Tilauksen arvonlisäveroton arvo sisältäen kertaluonteisen investointikulun ja kuukausittaiset ylläpitokulut neljän vuoden käyttöajalta on 248 600 euroa.

Tilauksesta aiheutuva 37 400 euron kertaluonteinen investointikulu kohdistetaan Nyssen asioinnin kehittäminen -projektin projektirakenneosalle K1130_ICT_22_23.

Tilattavasta palvelusta aiheutuu 4 400 euron kuukausittainen ylläpitokulu, joka kohdistetaan Liikenteen ICT-palvelun jatkuvien palveluiden projektirakenneosalle J1130_25.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä