§ 30 Helsingin vanhan raitiovaunun, myyntikioskin sekä maa-aluuen käyttö -sopimuksen purkaminen Tampere Tunnetuksi ry:n kanssa

Lataa  Kuuntele 

TRE:1692/00.01.06/2023

Päätöspäivämäärä

31.3.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Katri Naulo, puh. 040 801 6003, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki ja Tampere Tunnetuksi ry solmivat sopimuksen Helsingin vanhan raitiovaunut, myyntikioskin ja maa-alueen käytöstä 29.5.2019 (kaupunkiympäristön palvelualueen johtaja Mikko Nurmisen päätös 29.5.2019 § 64). Sopimuksen voimassaolo päättyy 30.5.2024.

Tampere Tunnetuksi ry:n kanssa on käyty neuvottelua Keskustorin toiminnan kehittämisestä. Neuvotteluiden tuloksena on päädytty siihen, että tehty sopimus olisi osapuolten näkemyksen mukaan perusteltua purkaa. Tampereen kaupungin tapahtumatoimisto ja Keskusta-hanke puoltavat myös sopimuksen purkamista, jotta ensi kesän järjestelyitä voidaan toteuttaa ilman sopimuksen rajotteita. Tampere Tunnetuksi ry on vahvistanut näkemyksensä sopimuksen purkamisesta myös kirjallisesti.

Koska sopimuksen vuokranantajana Tampereen kaupunki ja vuokralaisena Tampere Tunnetuksi ry molemmat ovat sopimuksen purkamisen kannalla, sopimus on tarkoituksenmukaista purkaa välittömästi.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 36 §:n perusteella palvelualueen johtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Tampereen kaupungin ja Tampere Tunnetuksi ry:n välinen 29.5.2019 allekirjoitettu sopimus Helsingin vanhan raitiovaunun, myyntikioskin ja Keskustorin alueen käytöstä puretaan välittömästi.

Päätös sitoo kaupunkia vasta, kun päätös on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

Johtaja Mikko Nurminen