§ 58 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö 1.4.2023 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TRE:52/00.01.01/2017

Päätöspäivämäärä

4.4.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Tatjaana Julin, puh. 0400 297 956, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja Teppo Rantanen, puh. 0400 235 442, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin hallintosäännön 36 §:ssä on määrätty palvelualueiden johtajien tehtävät ja ratkaisuvalta. Palvelualueen johtaja voi siirtää toimivaltaansa kuuluvan asian alaisensa viranhaltijan ratkaistavaksi. Palveluryhmien johtajien ja muiden vastuuhenkilöiden ratkaisuvalta ja konsernimääräysten tehtäväksiannot määrätään tässä toimintasäännössä ja liitteenä olevissa delegointimatriiseissa.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntöä on tarpeen päivittää. Toimintasääntö ja sen liite yleishallinnon delegoinnit eivät ole aikaisemmin suoranaisesti tunnistaneet  projekteja, vaan ne ovat yleisesti sisältyneet toimivalta kohtaan kehittäminen. Tämän vuoksi toimintasääntöön on lisätty §  5 koskien projektin omistajan tehtäviä ja päätösvaltaa. Myös toimintasääntöön palveluryhmäkohtaisesti kirjattuja hankintaoikeuksia on täsmennetty.  Yleishallinnon delegoinnit on tarkistettu ja projekteja koskevat sopimukset ja hankinnat, pois lukien lautakunnan toimivaltaan kuuluvat, on ohjattu projektin omistajalle.  Näiden muutosten lisäksi vetovoima ja edunvalvonta palveluryhmässä elinkeinojohtajalle ja tapahtumapäällikölle on lisätty oikeus tehdä alle 15 000 euron hankintoja johtamansa toiminnan osalta. Ammatillisen koulutuksen palveluryhmässä Tredu Hervanta Tampere toimipisteen Tohlopinrannan nimi on myös muutettu katuosoitteen vaihtumisen vuoksi Ransunraitiksi. 

Päivityksen myötä 9.12.2022 § 139 hyväksytty toimintasääntö liitteineen kumotaan.

Päätös

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö liitteineen hyväksytään. Toimintasääntö tulee voimaan 1.4.2023.

Päivityksen myötä 9.12.2022 § 139 hyväksytty toimintasääntö liitteineen kumotaan.

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen