§ 10 Lausunto Opetushallituksen lausuntopyyntöön ravintola- ja catering-alan perustutkinnon perusteiden luonnoksesta

Lataa  Kuuntele 

TRE:1554/12.01.01/2023

Päätöspäivämäärä

4.4.2023

Päätöksen tekijä

Apulaispormestari, elinvoima- ja osaamislautakunta sekä asunto- ja kiinteistölautakunta (2021 - 2025)

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Satu Nevalainen, puh. 050 518 9464, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Elina Lehtoniemi, puh. 040 353 0385, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Opetushallitus on pyytänyt lausuntoa (OPH- 898- 2023) Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon perusteiden luonnoksesta.

Lausuntoa on pyydetty seuraavista asioista:

  • tutkinnon perusteiden työelämälähtöisyydestä, selkeydestä ja ymmärrettävyydestä
  • tutkinnon muodostumisesta ja tutkinnon osien sisällöstä.

Lausunnossa pyydetään kiinnittämään huomiota tutkinnon muodostumisen osalta erityisesti seuraaviin kokonaisuuksiin:

  • pakollisissa tutkinnon osissa on työelämässä vaadittava keskeinen osaaminen
  • valinnaiset tutkinnon antavat laaja-alaisia valmiuksia alan eri tehtäviin
  • tutkinnon muodostuminen mahdollistaa monipuolisen opintopolun työelämän eri tarpeisiin.

Lausunnossa pyydetään kiinnittämään huomiota tutkinnon osien osalta erityisesti seuraaviin kokonaisuuksiin:

  • osaaminen (tiedot, taidot ja pätevyydet) on ajantasaista ja huomioi tulevaisuuden osaamistarpeet
  • termistö on selkeää, ymmärrettävää ja toimialalla yleisesti käytettävää osaamisen voidaan hankkia, osoittaa ja arvioida työelämän tehtävissä ja prosesseissa erilaisilla työpaikoilla.

Tampereen seudun ammattiopistossa on valmisteltu liitteenä oleva lausunto tutkinnon perusteiden luonnoksesta.

Hallintosäännön § 35 mukaan apulaispormestari päättää lausunnon antamisesta muissa kuin muutoksenhakuun liittyvissä asioissa.

 

Päätös

Annetaan Opetushallitukselle liitteenä oleva lausunto Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon perusteiden luonnoksesta.

Allekirjoitus

Apulaispormestari Pekka Salmi