§ 52 Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan hyvinvointialueen välinen sopimus muutoksenhakuasioiden käsittelystä 

Lataa  Kuuntele 

TRE:1811/00.01.06/2023

Päätöspäivämäärä

31.3.2023

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Johtava lakimies Jyri Nuojua, puh. 044 430 9030, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hallintojohtaja Heli Hirvelä:

Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan hyvinvointialue ovat neuvotelleet vuonna 2022 aikana tehtyjen päätösten muutoksenhakuasioiden käsittelystä. Sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annetun lain nojalla sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyi 1.1.2023 Pirkanmaan hyvinvointialueelle. Siirron yhteydessä henkilöstö siirtyi hyvinvointialueelle liikeenluovutuksella.

Sopimuksella sovitaan selvyyden vuoksi, että Pirkanmaan hyvinvointialue käsittelee siirtyneen järjestämisvastuun alaisista päätöksistä tehdyt yksilöä koskevat muutoksenhakuasiat. Hyvinvointialue käsittelee asiat ilman eri korvausta ja täytäntöönpanee päätöksistä mahdollisesti aiheutuvan maksuvelvollisuuden asianosaiselle. Mikäli muutoksenhaun johdosta tehtävän päätöksen nojalla aiheutuisi maksuvelvollisuus, joka kohdistuu ajankohtaan, jolloin kaupungilla oli järjestämisvastuu, maksaa kaupunki korvauksen hyvinvointialueelle.

Sopimus on voimassa vuoden 2023 loppuun. Sopimus voidaan irtisanoa päättymään yhden kuukauden irtisanomisajalla tai heti osapuolten yhdessä näin todetessa.

Hallintosäännön 35 § 32)-kohdan mukaisesti konsernijohtaja päättää sopimusten hyväksymisestä, ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Liitteenä oleva Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan hyvinvointialueen välinen sopimus muutoksenhakuasioiden käsittelystä hyväksytään.

Sopimus pannaan täytäntöön heti muutoksenhausta huolimatta.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala