§ 60 Kaupunkitilan somistuselementtien pienhankinta Fantasia Works Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:1731/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

31.3.2023

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö Iina Ojala, puh. 040 801 6189 ja markkinointisuunnittelija Kati Ruotsalainen, puh. 040 521 1875,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin,​ puh. 040 570 4065,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Strategiajohtaja Reija Linnamaa ja suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö Iina Ojala:

Tampereella järjestetään keväällä 2023 useita kansallisia sekä kansainvälisiäkin tapahtumia, mm. jääkiekon miesten MM-kisat ja European Masters Games, jotka tuovat kaupunkiin matkailijoita ja vierailijoita.

Kaupungin tavoitteena on kasvattaa Tampereen ja kaupunkiseudun matkailullista vetovoimaa ja kansainvälistä tunnettuutta sekä tarjota asukkaille ja vierailijoille yhteisölliset ja elämykselliset tapahtumat myös kaupunkitilassa. Näiden tavoitteiden toteuttamiseksi Tampereen kaupunki somistaa katutilaa ja tuottaa asukkaille ja vieraille elämyksiä. Tavoitteena on, että matkailijat ja asukkaat jakaisivat kaupungista positiivista mielikuvaa vahvistavia kuvia eri alustoilla.

Tampereen kaupunki pyysi tarjouksia painatus-, tulostus- ja kopiointipalvelujen hankintasopimuksen (398811/2022) mukaisilta kumppaneilta toteutettavan yksittäisen somistusaineiston toteutuksesta. Puitesopimuskumppanit eivät pystyneet toimittamaan pyydetystä erikoistyöstä tarjousta määräaikaan mennessä. Tämän jälkeen tarjous pyydettiin Fantasia Works Oy:ltä (0678240-2).

Fantasia Works Oy pystyy toimittamaan erikoistyön toteutuksen ja saatu tarjous noudattelee alan normaalia hintatasoa.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta maksimissaan 3 000 euroa (alv 0 %). Lopullinen summa tarkentuu toteutuneiden toimenpiteiden perusteella.

Hankinnan arvo alittaa hankintalaissa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta. ​

Tilaaja on tarkastanut tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ennen hankintapäätöksen tekemistä.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. ​

Hankinnan valmistelijana toimivat suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö Iina Ojala ja markkinointisuunnittelija Kati Ruotsalainen.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. ​

Hallintosäännön 35 §:n 29)-​kohdan mukaan konsernijohtaja päättää konsernihallinnon irtaimen omaisuuden ja palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta, ellei muualla ole toisin määrätty tai päätetty. Konsernihallinnon toimintasäännön tulojen ja menojen hyväksyjiä koskevan liitteen mukaan konsernijohtaja vastaa suurtapahtumatoiminnan tulosyksiköstä.

Konsernijohtaja on esteellinen hallintolain 28 §:n 1 momentin 5)-​kohdan perusteella. Päätöksen tekee konsernijohtajan 1. varahenkilö.

Päätös

Kaupunkitilan somistuselementit hankitaan Fantasia Works Oy:ltä (0678240-2).

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta maksimissaan 3 000 euroa. Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113002, Suurtapahtumat.

Hankintapäätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Iina Ojala.

Allekirjoitus

Konsernijohtajan 1. varahenkilö, johtaja Mikko Nurminen