§ 55 Hallinto-oikeuden päätös OMA-valmentajan viran määräaikaista täyttämistä koskevassa asiassa

Lataa  Kuuntele 

TRE:6165/01.02.01/2020

Päätöspäivämäärä

31.3.2023

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Lakimies Minna Kaipinen,​ puh. 040 800 4581,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin,​ puh. 040 570 4065,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen:

Tampereen kaupungin työllisyysjohtaja Regina Saari on ottanut päätöksellään 20.11.2020 § 166 määräaikaiseen OMA-valmentajan virkasuhteeseen sosionomi (AMK),​ filosofian maisteri Katja Jäättelän.

Virkaa hakenut A teki oikaisuvaatimuksen asiasta vaatien päätöksen kumoamista. Tampereen kaupunginhallitus hylkäsi oikaisuvaatimuksen perusteettomana ja A valitti asiasta Hämeenlinnan hallinto-​oikeuteen vaatien päätösten kumoamista ja virkavalinnan tekemistä uudelleen seka suullisen käsittelyn järjestämissä asiassa.

Hallinto-​oikeus hylkäsi A:n vaatimukset päätöksellään 26.1.2023,​ päätösnumero 154/2023,​ katsoen että koska valittaja ei ole esittänyt valituksen perusteita 30 päivän valitusajan kuluessa vaan vasta myöhemmin hallinto-oikeudelle saapuneessa valituksen täydennyksessä, valituksen tutkimiselle ei ole laillisia edellytyksiä. Suullinen käsittely asiassa ei näin myöskään ole tarpeen, koska asia jätetään tutkimatta.

A:lle on asiassa myönnetty oikeusapua ilman omavastuuosuutta 13.7.2021 lukien ja hänelle määrätty avustaja on vaatinut asiassa palkkiota. Koska valituksen perusteet on avustajan toimesta ilmoitettu vasta valitutusajan päätyttyä, avustajalle on maksettu palkkiota valtion varoista vain sen osalta kuin se koskee toimeksiannon vastaanottamista, oikeusavun hakemista ja päätöksen tiedoksiantoa yhteensä 81,84 euroa (arvonlisäveron osuus 15,84 euroa) palkkiovaatimus enemmälti hyläten.

Hallinto-​oikeuden päätös on saavuttanut lainvoiman.

Liitteenä oleva hallinto-​oikeuden päätös on pidettävä salassa viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 24 §:n 29-​kohdan perusteella.

Hallintosäännön 35 §:n mukaan konsernijohtaja päättää muiden kuin kaupunginhallituksen tai pormestarin toimivaltaan kuuluvien lausuntojen sekä yleishallintoa koskevien lausuntojen antamisesta, esitysten tekemisestä, muutoksenhakuoikeuden käyttämisestä, muutoksenhakuun liittyvien lausuntojen hyväksymisestä ja kanteluihin vastaamisesta, ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Hallinto-​oikeuden päätös 26.1.2023, 154/2023 OMA-valmentajan viran määräaikaista täyttämistä koskevassa asiassa merkitään tiedoksi.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala