§ 62 Gramex ry:n kuntasopimuksen täydentäminen taustamusiikin striimausluvan pienhankinnalla

Lataa  Kuuntele 

TRE:950/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

3.4.2023

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Jonna Nyholm, puh. 040 674 3617 ja konsernilakimies Janne Kytö, puh. 040 800 4736, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Strategiajohtaja Reija Linnamaa ja suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö Iina Ojala:

Kaupungin eri yksiköissä tuotetaan suoratoistolähetyksiä, joissa soitetaan äänitteeltä taustamusiikkia. Tekijänoikeuksien alaisen musiikin käyttö striimien taustamusiikkina edellyttää striimauslupaa.

Taustamusiikin striimauslupa mahdollistaa kunnan toiminnassa julkisesti esitetyn taustamusiikin tarjoamisen myös verkon kautta toimintaan osallistuville asiakkaille. Lupa mahdollistaa taustamusiikin käytön kunnan toiminnassa, esimerkiksi kunnan hallinnoiman koulun ja päiväkodin ohjatussa toiminnasssa tai kaupungin liikuntapalvelujen ja kirjaston tuottamissa tapahtumissa, joihin osallistutaan satunnaisesti etänä.

Kaupunki suorittaa musiikin esityskorvauksia Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry:lle (myöhemmin Gramex ry) vuosittain Kuntaliiton ja Gramex ry:n solmiman kuntasopimuksen mukaisesti (TRE:654/00.01.06/2022). Strategia- ja kehittämisyksikön suhdetoiminta- ja markkinointitiimi pyysi tarjousta Gramex ry:ltä (0201196-9) striimausluvasta vuodelle 2023.

Tarjous täyttää tilaajan vaatimukset. Lupaa on mahdollista jatkaa jatkuvana lupana osana Kuntaliitto ry:n ja Gramex ry:n kuntasopimusta.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 1-kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta.  

Hankintaa koskien ei toteutettu tarjouskilpailua, koska hankinta on arvoltaan vähäinen ja kilpailuttaminen on muutoinkin epätarkoituksenmukaista. Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry on Suomen ainoa äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ja taustamusiikin striimauslupa liittyy Gramex ry:n kuntasopimukseen Musiikki kunnan toiminnassa.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 20 prosenttia kuntasopimuksen hinnasta. Kustannus on noin 5 800 euroa/vuosi (edellisvuoden asukasluvun mukaisesti). Talousyksikön kanssa on sovittu, että kustannukset voidaan maksaa konsernihallinnon kustannuspaikalta 113003, Avustukset, maksuosuudet. Striimauslupa hankitaan jatkuvana hankintana.

Gramex ry:n striimauslupa esitetään lisättäväksi Tampereen kaupungin osalta Gramex ry:n ja Kuntaliiton väliseen kuntasopimukseen Musiikki kunnan toiminnassa. Hankinnasta ei solmita erillistä sopimusta, vaan striimauslupa liitetään jo olemassa olevaan Kuntasopimukseen.  

Tilaaja on tarkastanut tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ennen hankintapäätöksen tekemistä.

Hankinnan valmistelijana toimi suunnittelija Jonna Nyholm.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.  

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Iina Ojala. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.  

Hallintosäännön 35 § 28)-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää tavaroista ja palveluista, jotka kaupungin yksiköt ovat velvollisia hankkimaan keskitetyn kilpailutuksen kautta, sekä niihin liittyvistä toimintatavoista, hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista.

Päätös

Sopimus taustamusiikin striimausluvasta tehdään Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry:n (0201196-9) kanssa. Sopimus täydentää Gramex ry:n ja Kuntaliiton välistä kuntasopimusta Musiikki kunnan toiminnassa.

Hankinnan vuosittainen arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 20 prosenttia kuntasopimuksen hinnasta. Kustannus on noin 5 800 euroa/vuosi (edellisvuoden asukasluvun mukaisesti).

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö (Iina Ojala).

Lausunnot

Konsernilakimies Janne Kytö:
Ei huomautettavaa.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala