§ 65 Vuoden 2023 jääkiekon MM-kilpailujen liikenteenohjauslaitteiden vuokrauksen pienhankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:1940/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

5.4.2023

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tapahtumatuottaja Matilda Salminen, puh. 040 586 6453 ja katutilainsinööri Marko Korpela, puh. 050 559 3874, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin , puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelalueen johtaja Teppo Rantanen:

Tampereen kaupungin tavoitteena on olla kansainvälisen tason tapahtumien ja kulttuurin keskittymä, jossa elämysten äärelle houkutellaan ympäri vuoden. Kaupunki toimii aktiivisesti vahvistaakseen ja kansainvälistääkseen tapahtumatarjontaa ja tavoittelee Tampereelle lisää suurtapahtumia.

Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n kongressi päätti toukokuussa 2022 myöntää vuoden 2023 jääkiekon miesten MM-kilpailujen järjestämisoikeuden Tampereelle ja Latvian Riikaan. Alun perin kisat oli myönnetty Pietariin, mutta Venäjän kisaisännyyden peruunnuttua Suomi ja Latvia jättivät yhteisen hakemuksen vuoden 2023 kisojen järjestämisestä. Tapahtuman hakemista käsiteltiin kaupunginhallituksen kokouksessa 16.5.2022.

Vuoden 2023 jääkiekon miesten MM-kisat järjestetään 12. - 28.5.2023 Tampereen Nokia Arenalla ja Riian Riika-Areenalla (Arēna Rīga). Tapahtumasta vastaa Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF ja käytännön järjestelyt Tampereella hoitaa Suomen Jääkiekkoliitto ry. Tampereen kaupunki osallistuu tapahtumayhteistyöhön Suomen Jääkiekkoliiton kanssa. Yhteistyötä koskeva sopimus on hyväksytty konsernijohtajan 1. varahenkilön päätöksellä 30.1.2023 § 9. Yhteistyöllä kaupunki tavoittelee tapahtuman taloudellisten,​ yhteisöllisten ja imagollisten hyötyjen maksimointia ja pyrkii vahvistamaan Tampereen mainetta houkuttelevana ja osaavana tapahtumakaupunkina kansallisesti ja kansainvälisesti.

Osana sopimusta Tampereen kaupunki osallistuu tapahtumaan vaadittavien liikennejärjestelyjen suunnitteluun ja toteutukseen. Tapahtuman aikana kaupunkitilassa toteutetaan laajoja liikenteellisiä poikkeusjärjestelyjä, joiden laadukas ja turvallinen toteutuminen edellyttää asianmukaisia liikenteenohjauslaitteita. Yhteistyösopimuksessa määritellyin tavoin Tampereen kaupunki vastaa liikenteenohjauslaitteiden vuokrauksen suunnittelusta ja kustannuksista.

Tampereen kaupungin tapahtumapalvelut yhdessä katutilavalvonnan kanssa pyysivät tarjouksen MM-kilpailujen liikenteenohjauslaitteista Ramudden Oy:ltä (2465445-5). Tarjousta päädyttiin pyytämään, sillä toimittajalla on vahva tuntemus alueesta ja erityinen kokemus vastaavista toteutuksista.

Toimittajalta saatu tarjous noudattelee alan yleistä hintatasoa. Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta enintään 35 000 euroa (alv 0 %). Arvio perustuu vuoden 2022 vastaavien toimenpiteiden tilaukseen. Lopullinen summa tarkentuu toteutuneiden toimenpiteiden perusteella.

Hankinnan arvo alittaa hankintalaissa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta.

Tilaaja on tarkastanut tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ennen hankintapäätöksen tekemistä.

Hankinta-​asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi,​ kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa.

Hankinnan valmistelijana toimivat tapahtumatuottaja Matilda Salminen ja katutilainsinööri Marko Korpela.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä,​ että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Hallintosäännön 35 §:n 29)-​kohdan mukaan konsernijohtaja päättää konsernihallinnon irtaimen omaisuuden ja palvelujen hankinnasta,​ luovuttamisesta ja vuokrauksesta,​ ellei muualla ole toisin määrätty tai päätetty. Konsernihallinnon toimintasäännön tulojen ja menojen hyväksyjiä koskevan liitteen mukaan konsernijohtaja vastaa suurtapahtumatoiminnan tulosyksiköstä.

Konsernijohtaja on esteellinen hallintolain 28 §:n 1 momentin 5)-​kohdan perusteella. Päätöksen tekee konsernijohtajan 1. varahenkilö.

Päätös

Vuoden 2023 jääkiekon miesten MM-​kilpailujen liikenteenohjauslaitteiden vuokrauksen pienhankinta tehdään Ramudden Oy:ltä (2465445-5).

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta enintään 35 000 euroa.

Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113002,​ Suurtapahtumat.

Hankintapäätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta,​ kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään tapahtumatuottaja Matilda Salminen.

Allekirjoitus

Konsernijohtajan 1. varahenkilö, johtaja Mikko Nurminen