Kaupunginhallitus, kokous 30.1.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 40 Näsisaaren rakentamisen tilannekatsaus 

TRE:519/00.01.03/2023

Valmistelija

  • Nurminen Mikko, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Näsisaaren täytön vesilain mukainen lupa sai lainvoiman korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä 16.12.2021. Näsisaaren rakentaminen käynnistettiin helmikuussa 2022. Rakentamisen ensimmäinen vaihe saatiin onnistuneesti loppuun joulukuussa 2022 ja täyttöalue siirtyi raitiotieallianssin työmaa-alueeksi raitiotien rakentamista varten vuoden vaihteessa.

Vesistö- ja pohjavesitarkkailua tehdään Pirkanmaan ELY-keskuksen hyväksymän tarkkailuohjelman mukaisesti. Vesistöseurannan tulosten perusteella rakentamisesta ei ole aiheutunut merkittävää haittaa Näsijärven veden laadulle. Pohjavesinäytteiden perusteella täyttötyö ei ole vaikuttanut pohjaveden laatuun. Tarkkailu jatkuu.

Tällä hetkellä seurataan täytön esikuormituspenkereiden painumista. Kun painuminen on hidastunut riittävästi, voidaan esikuormituspenkereet purkaa ja käynnistää raitiotien rakentaminen saaressa. Arvio on, että huhtikuussa 2023 tiedetään tarkka töiden aikataulu. Varaudutaan siihen, työt voidaan käynnistää jo silloin.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Näsisaaren rakentamisen tilannekatsaus merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden johtaja Mikko Nurmiselle, johtaja Teppo Rantaselle, rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväiselle sekä hankekehitysjohtaja Juha Kaivoselle. He olivat asiantuntijoina läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana ja poistuivat ennen päätöksentekoa.

Ilmari Nurminen liittyi kokoukseen.

Mikko Aaltonen ja Ilmari Nurminen poistuivat kokouksesta.

Tiedoksi

Milko Tietäväinen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)