§ 63 Tivin, Alma Talent, toimituspäällikön tietopyyntö koskien Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtoryhmän muistiota

Lataa  Kuuntele 

TRE:1625/00.02.02/2023

Päätöspäivämäärä

13.4.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Tiia Joki, p. 0400 636 838, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Elina Lehtoniemi, p. etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tivin, Alma Talent, toimituspäällikkö on lähettänyt tietopyynnön koskien elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtoryhmän muistiota 16.11.2022. 

Toimituspäällikkö on pyytänyt toimittamaan sähköisenä jäljennöksenä asiakirjan siltä osin kuin pöytäkirjassa käsitellään muutosjohtajan rekrytointia. Jos pöytäkirja on salassa pidettävä siltä osin kuin siinä käsitellään rekrytointia, toimituspäällikkö on pyytänyt käsittelemään tietopyynnön julkisuuslain 14 §:n mukaisesti ja toimittamaan valituskelpoisen päätöksen, jossa eritellään mihin pöytäkirjan salassapito perustuu. 

Asiassa on käyty sähköpostikirjeenvaihtoa toimituspäällikön ja kaupungin välillä. Annetut vastaukset eivät ole kuitenkaan tyydyttäneet toimituspäällikköä ja hän on uudistanut pyyntönsä saada valituskelpoinen päätös asiassa.

Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki) koskee viranomaisen asiakirjoja. Julkisuuslain 5 §:n mukaan viranomaisen asiakirjana ei pidetä viranomaisen sisäistä käyttöä varten hankittuja asiakirjoja. Lakia sovelletaan viranomaisten sisäistä työskentelyä varten laadittuihin asiakirjoihin vain, ​jos asiakirjat sisältävät sellaisia tietoja,​että ne on liitettävä arkistoon arkistolainsäädännön mukaan. Jos asiakirjat kuitenkin liitetään arkistoon, viranomainen voi määrätä, että niistä saa antaa tietoja vain viranomaisen luvalla.

Palvelualueen johtoryhmän muistiot ovat kaupungin sisäistä käyttöä varten laadittuja asiakirjoja. Ne eivät sisällä sellaisia tietoja,​että ne olisi liitettävä arkistoon arkistolainsäädännön mukaan. Koska asiakirjat eivät ole viranomaisen asiakirjoja, ​julkisuuslaki ei koske niitä. 

Koska julkisuuslaki ei koske palvelualueen johtoryhmän muistioita, ​asiakirjojen antaminen julkisuuteen on kaupungin omassa harkinnassa. Tampereen kaupunki arkistoi johtoryhmien  muistiot, mutta kaupunki on linjannut, että johtoryhmien muistiot eivät ole julkisia. 

Pyyntö saada elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtoryhmän muistio siltä osin kuin pöytäkirjassa käsitellään muutosjohtajan rekrytointia tulee hylätä.

Hallintosäännön 26 §:n mukaan palvelualueen johtajalla on toimivalta päättää asiakirjan antamisesta palvelualueita koskevien tietopyyntöjen osalta. 

 

Päätös

Toimituspäällikön pyyntö saada elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtoryhmän muistio tai sen osa hylätään. 

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen