§ 56 Palvelusopimuksen hyväksyminen esitystekniikan palveluista Atea Finland Oy:n kanssa

Lataa  Kuuntele 

TRE:1664/00.01.06/2023

Päätöspäivämäärä

24.3.2023

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

ICT-palveluvastaava Mari Kujala, puh. 0405630215, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä, puh. 040 5811 477, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki on sitoutunut (tietohallintojohtaja 10.09.2019 § 72, TRE:5532/07.02.00/2019) Tiera verkkokauppa -puitesopimukseen seuraavien osa-alueiden osalta: työasemat (pöytäkoneet, kannettavat, näytöt) ja tarvikkeet, mobiililaitteet (tablet-laitteet ja puhelimet) ja tarvikkeet, tulostimet, monitoimilaitteet ja tulostuspalvelut sekä tarvikkeet, AV-laitteet ja -ratkaisut sekä tarvikkeet, ohjelmistot ja lisenssit sekä elinkaaripalvelut ja muut palvelut. Verkkokauppapalvelun Kuntien Tiera Oy:lle tuottaa Atea Finland Oy.

Esitystekniikan palveluiden käyttöönottoprojekti toteutettiin ajalla 6.9.2021 – 30.11.2022 Tampereen kaupungin tietohallintoyksikössä. Projektin tarkoituksena oli tuottaa esitystekniikan palvelukokonaisuus ja sopimus, joka pitää sisällään suunnittelun, hankintaprosessit, lähitukipalvelut sekä elinkaarihallinnan. Projektissa jatkettiin myös esiselvitysprojektin aloittamaa laitekokonaisuuksien tuotteistamista. Vakioidut tuotepaketit erilaisten tilojen tarpeisiin (neuvottelu-, opetus- ja ryhmätilat) kattaa yleisimmät hankintatarpeet. Valmiita tuotepaketteja käyttämällä yksinkertaistetaan hankintaprosessia ja saadaan kustannussäästöjä suunnittelusta toteutukseen kaikilla toimitusketjun osa-alueilla. Myös erityistilojen ja -tarpeiden suunnittelu on huomioitu palvelusopimuksessa. Sopimus kattaa laajasti projekteissa esiin tulleet erilaiset tarpeet liittyen esitystekniikan hankintaan ja käyttöön kaupungin yksiköissä.

Atea Finland Oy:n kanssa solmittava esitystekniikan palveluja koskeva palvelusopimus on voimassa Tiera verkkokauppa -puitesopimuksen mukaisesti 23.8.2024 asti. Tilaajalla on määräaikaisesta sopimuskaudesta huolimatta milloin tahansa oikeus irtisanoa palvelusopimus kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii ICT-palveluvastaava, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Mari Kujala. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (konsernijohtajan päätös 1.2.2023 § 10) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Hyväksytään palvelusopimus esitystekniikan palveluista
Atea Finland Oy:n kanssa.

Sopimus on määräaikaisesti voimassa Tiera verkkokauppa -puite-sopimuksen mukaisesti 23.8.2024 asti.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään ICT-palveluvastaava Mari Kujala.

Sopimus syntyy vasta palvelusopimuksen allekirjoituksella.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä