Tarkastuslautakunta, kokous 18.4.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 42 Tampereen kaupungin tilintarkastuskertomus ja vastuuvapauden myöntäminen 2022 

TRE:7257/02.02.02/2022

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginreviisori Erja Viitala puh. 050 552 6290, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin tilintarkastaja on tarkastanut vuoden 2022 tilinpäätöksen ja luovuttaa tilintarkastuskertomuksen kokouksessa.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Viitala Erja, Kaupunginreviisori

Päätösehdotus tehdään kokouksessa.

Tilintarkastaja on esittänyt mukautetun tilintarkastuskertomuksen vuodelta 2022. Muistutuksena tilintarkastaja esittää, että liikunta- ja nuorisojohtaja on ylittänyt toimivaltansa myöntäessään liikuntapalveluiden vapaakortteja kaupungin henkilöstölle, luottamushenkilöille ja ulkopuolisille henkilöille. Liikuntapalveluiden toimivaltuuksien ylittämisen vuoksi tilintarkastaja ei puolla vastuuvapautta liikunta- ja nuorisojohtajalle.

Lisäksi tilintarkastaja esittää muistutuksena, että liikuntapalveluissa sisäisen valvonnan järjestämisessä sekä esimiesvalvonnassa on ollut merkittäviä puutteita hankintojen valvonnassa, sopimusten ajantasaisuuden seurannassa, osakeyhtiöille myönnettyjen projektiavustusten sekä liikuntapalveluiden vapaakorttien myöntämisen valvonnassa. Liikuntapalveluissa on havaittu säännösten vastaista toimintaa muun muassa hankintojen kilpailutuksia on laiminlyöty, osa sopimuksista ei täytä voimassa olevaa lainsäädäntöä ja projektiavustuksia on myönnetty osakeyhtiöille ilman asianmukaisia perusteita. Yhdestä jäähallista liikuntapalveluiden yksittäiset työntekijät ovat myyneet hallivuoroja eikä niistä ole tilitetty rahoja kaupungille.

Liikuntapalveluiden sisäisen valvonnan järjestämisen ja toimeenpanon valvonnan laiminlyöntien vuoksi tilintarkastaja ei puolla vastuuvapautta liikunta- ja nuorisojohtajalle, sivistyspalveluiden palvelualueen johtajalle, eikä sivistys- ja kulttuurilautakunnalle.

Tilintarkastaja on esittänyt tilintarkastuskertomuksessa kaksi muistutusta, joten tarkastuslautakunta päättää kuntalain 125 §:n mukaisesti hankkia tilintarkastuskertomuksessa tehdyistä muistutuksista asianomaisilta selityksen sekä kaupunginhallitukselta lausunnon.

Tilintarkastajan antama 18.4.2023 päivätty tilintarkastuskertomus ja tilintarkastuspöytäkirja merkitään tiedoksi.

 

Päätös

Päätösesitys hyväksyttiin.