§ 54 Apulaispormestarin osallistuminen Ukrainan presidentin kanslian järjestämään International Summit of Cities and Regions -tapahtumaan

Lataa  Kuuntele 

TRE:2165/01.02.02/2023

Päätöspäivämäärä

17.4.2023

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Pekka Pernu,​ puh. 041 730 2598,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari,​ puh. 050 484 0040,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Ukrainan presidentin kanslia on esittänyt Tampereen kaupungille kutsun osallistua Ukrainassa ja Tampereen ystävyyskaupunki Kiovassa järjestettävään International Summit of Cities and Regions -tapahtumaan ja siihen liittyvään ohjelmaan 19.-20.4.2023. Ukrainan presidentin kanslia kutsui pormestari Anna-​Kaisa Ikosen osallistumaan tapahtumaan,​ mutta Ikosen ollessa estynyt apulaispormestari Aleksi Jäntti on ilmoittanut olevansa käytettävissä kyseiseen tehtävään. Tapahtumaan osallistuu myös muita suomalaisia kaupunkeja.

Tapahtuma kokoaa yhteen paikallisia ja alueellisia viranomaisia ja toimijoita. Tavoitteena on yhdistää kuntien kansainvälisiä toimenpiteitä miehityksestä vapautettujen alueiden auttamisessa, jakaa parhaita kokemuksia ja käytänteitä muun muassa alueiden välisestä yhteistyöstä, alueellisesta kehityksestä, investoinneista, julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöstä, digitaalisesta transformaatiosta sekä kulttuurin ja kestävän kehityksen roolista jälleenrakennuksessa.

Tapahtumaan osallistuminen tukee Tampereen ja Kiovan kaupunkien välistä yhteistyötä nyt ja tulevaisuudessa, sekä vahvistaa Tampereen osoittamaa tukea Kiovaan ja Ukrainaan. Tapahtuma mahdollistaa osallistumisen tärkeisiin keskusteluihin Ukrainan jälleenrakennuksesta muiden kansainvälisten kuntien ja kaupunkien kanssa esimerkiksi uusien projektien ja paikallisen itsehallinnon kehittämisen osalta.

Matkapäivät ovat 18.4.-​21.4. (4 pv). Matkaa varten on hankittu erillinen vakuutus. 

Hallintosäännön 33 § 8)-kohdan mukaan pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa. 

 

Päätös

Apulaispormestari Aleksi Jäntti oikeutetaan osallistumaan International Summit of Cities and Regions -​tapahtumaan ja siihen liittyvään ohjelmaan 19.-​20.4.2023 matkustuspäivineen. Matkasta aiheutuvat kulut ja KVTES:in mukaiset matkakustannusten korvaukset maksetaan kustannuspaikalta 113140.

 

 

 

 

Allekirjoitus

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen