§ 47 2-akselisen kuorma-auton hankinta kokosivuaukeavalla korilla ja takalaitanostimella Tampereen seudun ammattiopistoon

Lataa  Kuuntele 

TRE:1245/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

31.3.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Hankinta-​asiantuntija Päivi Peltonen,​ puh. 041 730 3951,​ etunimi.sukunimi@tuomilogistiikka.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja,​ ammatillinen koulutus Kirsi Viskari,​ puh. 0400 376 420,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Tuomi Logistiikka Oy pyysi Tampereen seudun ammattiopisto Tredun toimeksiannosta tarjouksia logistiikka-alan opetuskäyttöön tulevasta kuorma-autosta kokosivuaukeavalla kuormakorilla ja takalaitanostimella. Hankinnan kohteena oli käytetty tai uusi kuorma-auto. Kyseessä oli kertahankinta.

Hankintamenettely oli hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä tavaran hankinta. Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA-palvelussa 28.2.2023 ja tarjouspyyntö oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

Hankinta ei ollut jaettu osiin, koska se ei ollut kokonaisuuden kannalta tarkoituksenmukaista.

Tarjouksen jätti määräaikaan 22.03.2023 klo 12.00 mennessä kaksi (2) yritystä: Veho Oy Ab (0115761-6) ja Volvo Finland Ab (0988022-7)

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkastaminen:

Hankintalain 104 §:n mukaisesti hankintailmoitusta, tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava pois tarjouskilpailusta. Hankintalain 104 §:n mukaisesti hankintayksikkö voi pyytää tarjoajaa tai ehdokasta määräajassa toimittamaan, lisäämään, selventämään tai täydentämään puutteellisia tai virheellisiä tietoja ja asiakirjoja. Tarjouskilpailuun osallistuneet tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten vertailu:

Tarjouspyynnön mukaan tarjousten vertailuperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus seuraavilla vertailuperusteilla:

Hinta max. 55 pistettä

Hinnan pisteytys tehtiin tarjottujen kuorma-autojen arvonlisäverottoman kokonaishinnan perusteella. Edullisimman vertailuhinnan antanut tarjous saa 55 pistettä. Muiden tarjousten hinnat suhteutettiin tähän hintaan kaavalla: (pienin annettu kokonaishinta /pisteytettävän tarjouksen kokonaishinta) *maksimipisteet

Laatu max. 45 pistettä.

Laatupisteet määräytyivät valikkopisteytyksellä siten, että laatupisteet olivat maksimissaan seuraavat:

  • ajokilometrit max 10 pistettä
  • ohjaamon varustelu max 15 pistettä
  • matkustajan istuin max 3 pistettä
  • datankeräämisjärjestelmä max 6 pistettä
  • kaista-avustin max 3 pistettä
  • vireystila-avustin max 2 pistettä
  • sähköhydraulinen ohjaustehostin max 6 pistettä

Tarjouksen saamat kokonaisvertailupisteet muodostettiin laskemalla yhteen yllä kuvatuista osioista saadut hinta- ja laatupisteet. Eniten yhteenlaskettuja hinta- ja laatupisteitä saanut tarjoaja valitaan sopimustoimittajaksi.

Kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen teki Volvo Finland Ab (0988022-7) saaden 97,7 kokonaisvertailupistettä. Veho Oy Ab (0115761-6) sai yhteensä 97 kokonaisvertailupistettä.

Edellä mainitun perusteella esitetään, että Volvo Finland Ab (0988022-7) valitaan kuoma-auton toimittajaksi. Hankinnan kohteena on Renault T380 4x2 E6, vuosimalli 2023. Toimitus tapahtuu viimeistään 10 viikon kuluttua tilauksesta.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 127 100 euroa. Kyseessä on kertahankinta. Hankinta rahoitetaan Kuntarahoitus Oyj:n leasingrahoituksella.

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen:

Hankintalain 105 §:n mukaisesti hankintayksikön on suljettava tarjouskilpailusta ehdokas tai tarjoaja, joka ei vastaa asetettuja soveltuvuusvaatimuksia. Soveltuvuusvaatimusten täyttyminen tulee tarkastaa tarjouskilpailun voittajan osalta ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista.

Hankintayksikkö on tarkastanut valittavaksi esitetyn yrityksen soveltuvuuden ennen hankintapäätöstä. Volvo Finland Ab (0988022-7) täyttää tarjouspyynnössä tarjoajien soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. Valittavaksi esitetyn yrityksen tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset on tarkistettu Vastuugroup.fi -​palvelusta ennen hankintapäätöstä.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa.

Hankinnan valmistelijoina toimivat Tredusta koulutuspäällikkö Sami Huntus, hankintasuunnittelija Piritta Simonen sekä Tuomi Logistiikka Oy:n hankinta-asiantuntija Antti Mustalahti.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii koulutuspäällikkö Sami Huntus.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Johtajan,​ ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 9.12.2022 § 139, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.1.2023 alkaen.) 

Päätös

Hankintasopimus 2-akselisen kuorma-autosta kokosivuaukeavalla korilla ja takalaitanostimella Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan kampuksen, Pirkkalan toimipisteen logistiikka-​alan opetuskäyttöön tehdään esityksen mukaisesti Volvo Finland Ab (0988022-7) kanssa.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 127 100 euroa. Kyseessä on kertahankinta.

Hankinta toteutetaan Tampereen kaupungin leasingrahoituskumppanin Kuntarahoitus Oyj:n rahoituksella.

Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari