§ 41 Vedentuotannon ja -jakelun optimoinnin pilotointia koskeva hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:1896/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

4.4.2023

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Tuotantojohtaja Riitta Kettunen, puh. 040 145 0588, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen Veden vedentuotanto- ja jakelu käsittää 9 vedentuotantolaitosta, toistakymmentä paineenkorotusasemaa sekä yli 800 km vesijohtoverkostoa. Laitoksilla tarvittavat vedenkäsittelykemikaalit sekä veden jakeluun tarvittava sähköenergia muodostavat merkittävän osan toiminnan käyttökustannuksista.  Tampereen Vesi on nähnyt tarpeelliseksi kehittää tietoon ja mallinnukseen pohjautuvaa vedentuotannon ja -jakelun reaaliaikaista toiminnan ohjausta käyttökustannusten optimoimiseksi. 

Tampereen Vesi Liikelaitos pyysi tammikuussa 2023 sähköpostilla tarjousta Fluidit Oy:ltä (Y-tunnus 2791719-3) vedentuotannon ja -jakelun optimoinnin pilotoinnista. Hankkeen erityisestä laadusta johtuen tarjous pyydettiin vain yhdeltä toimittajalta. Työssä jatketaan Fluidit Oy:n työntekijän väitöskirjassa (Sunela 2017: Real-Time Control Optimization of Water Distribution System with Storage) Tampereen Veden toimintaympäristöön kehitetyn työkalun testausta päivittämällä vedentuotannon ja -jakelun reaaliaikaisten kokonaiskustannusten optimoinnin työkalu tarvittavilta osin ja validoimalla tulokset niin kustannussäästöjen kuin ohjauksen mielekkyyden osalta pidemmältä aikajaksolta.  Näillä perusteilla voidaan todeta, että hankinnalla jatketaan aiemmin aloitettua tutkimus- ja kehityshanketta.

Tampereen Vesi Liikelaitos on arvioinut ja todennut ko. toimittajan luotettavaksi ja toimituskykyiseksi suorittamaan kyseinen hankinta. Kyseessä oli erityisalojen hankintalain kynnysarvot alittava hankinta.

Fluidit Oy:n tarjous 24.2.2023 oli hyväksyttävissä. Hankinnan kokonaishinta on 29.300,00 euroa (alv 0 %).

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos hankkii Fluidit Oy:ltä vedentuotannon ja -jakelun optimoinnin pilotointia koskevan työn tarjouksen 24.2.2023 mukaiseen hintaan. Hankinnan kokonaishinta on 29.300,00 euroa. Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hankintapäätös sitoo Tampereen Vesi Liikelaitosta vasta, kun tilaus on tehty.

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela