§ 43 Alkalointikemikaalit vedenpuhdistuslaitoksille

Lataa  Kuuntele 

TRE:330/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

4.4.2023

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Käyttöinsinööri Sini Vuorinen, puh. 040 806 2023, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh. 040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tuomi Logistiikka Oy pyysi tarjouksia Tampereen Vesi Liikelaitoksen toimeksiannosta alkalointikemikaalien hankinnasta Kaupinojan ja Ruskon vedenpuhdistuslaitoksille. Sopimus alkaa 1.4.2023 ja jatkuu toistaiseksi voimassa olevana. 

Hankintamenettelynä on erityisalojen hankintalain 36 §:n mukainen avoin menettely. Kyseessä on EU-kynnysarvon alittava hankinta. Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA-palvelussa 8.3.2023 ja tarjouspyyntö oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa. 

Tarjouksen jätti määräaikaan 28.3.2023 klo 12 mennessä Nordkalk Oy Ab (1796277-5). 

Nordkalk Oy Ab täytti tarjouspyynnössä asetetut vaatimukset sekä soveltuvuusvaatimukset. 

Vertailuperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytettiin parasta hinta-laatusuhdetta seuraavin painotuksin: Hinta 80 pistettä (pienin vertailuhinta/vertailtava hinta*max pisteet 60) sekä laatu 20 pistettä.

Laatupisteet

  • Tarjoaja on sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä 1p
  • Tarjoaja edistää toiminnassaan kiertotaloutta 1 p.
  • Tarjoajalla on voimassa oleva ympäristölupa tarjottavan tuotteen valmistuslaitokselle eikä viranomaisten tarkastuksissa ole ilmennyt puutteita 1 p.
  • Tarjottavien tuotteiden kuljetukset tehdään uusiutuvalla käyttövoimalla toimivalla kalustolla tai kuljetuksesta aiheutuvat päästöt kompensoidaan 1 p.

Laatupisteet lasketaan yhteen ja lasketaan kaavalla tarjottu arvo/suurin annettu arvo*20 pistettä.

Nordkalk Oy Ab on ennen hankintapäätöstä toimittanut tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ja ne on hyväksytysti tarkastettu. 

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Yhteystieto: hankintapalvelut@tuomilogistiikka.fi. 

Hankinnan valmistelijana toimivat Tuomi Logistiikka Oy:stä hankintavastaava Maarit Ketola ja Tampereen Vedestä käyttöinsinööri Sini Vuorinen. 

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

Päätös

Sopimus alkalointikemikaalien hankinnasta tehdään Nordkalk Oy Ab:n (1796277-5) kanssa. 

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on noin 400.000,00 euroa neljän vuoden ajalta. 

Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

 

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela