§ 404 Lupa Master Corporation Oy:lle Tuhdimmat Tahdit Metal Festival -tapahtuman järjestämiseen Ratinanniemessä

Lataa  Kuuntele 

TRE:1880/10.00.04/2023

Päätöspäivämäärä

5.4.2023

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Toimistosihteeri Erja Parkkali, puh. 050 517 7052, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtajan 1.varahenkilö maankäyttöpäällikkö Heli Toukoniemi, puh. 040 806 4007, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Master Events Oy on hakenut lupaa käyttää Ratinanniemeä Tuhdimmat Tahdit Metal Festival 2023 -tapahtuman järjestämiseen ajalla 16.-17.6.2023. Festivaali järjestetään ensimmäistä kertaa Tampereella. Kaupunki ei näe estettä tapahtuman järjestämiseen alueella. Karttasuunnitelma alueen käytöstä on päätöksen liitteenä.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on maa- ja vesialueiden vuokraamisesta enintään 10 vuodeksi ja pidemmäksikin ajaksi, jos vuokranmääräytymisperusteena käytetty pääoma-arvo on alle 200 000 euroa tai jos asunto- ja kiinteistölautakunta tai palvelualueen johtaja on vahvistanut vuokrauksessa ja muussa luovutuksessa noudatettavat perusteet.

Päätös

Master Corporation Oy (Y-tunnus 2688898-4) oikeutetaan käyttämään Ratinanniemeä Tuhdimmat Tahdit Metal Festival 2023 -tapahtuman järjestämiseen pe ja la 16.6.–17.6.2023 (alue avoinna pe klo 14.30–1.00 ja la klo 13.00–1.00), seuraavin ehdoin:

  1. Luvan saajan tulee hakea poliisiin lupa tapahtuman järjestämiseen sekä toimittaa turvallisuus- ja pelastussuunnitelma poliisille ja pelastusviranomaiselle. Alueella tulee pitää viranomaiskatselmus ennen tapahtuman avaamista.
  2. Luvan saajan tulee sopia alueella katselmus kaupungin viherkunnossapidon kanssa ennen tapahtuman rakentamista sekä tapahtuman purkamisen jälkeen. Luvan saaja kutsuu katselmuksen koolle. Yhteyshenkilöt kunnossapidossa ovat Tampereen Infra Oy:n työmaapäällikkö Julia Isolahti puh. 0405657228 tai työnjohtaja Pauliina Pasanen puh. 0417310620 tai etu.sukunimi(a)tampereeninfra.fi
  3. Puiston tapahtumasähköpisteiden avaamiset tulee sopia etukäteen kaupungin torivalvonnan kanssa, Paavo Pesä, puh.0408063170, Miko Kaivola, puh. 0500509755 tai Janne Saksala puh. 0500839034 (arkisin klo 7.00-14.30) tai torivalvonta(a)tampere.fi
  4. Tapahtuman rakentamisen saa aloittaa ke 14.6. aamulla. Telttojen ym. rakenteiden kiinnityksiin tulee käyttää mieluiten painoja. Jos käytetään maakiiloja, tulee maan alla kulkevien kaapeleiden yms. sijainnit ehdottomasti selvittää.
    Tapahtuma-alue tulee olla purettu, alkuperäiseen kuntoonsa siivottu ja ennallistettu sunnuntain 18.6. aikana. Käymälät ja muut isommat rakenteet saadaan tarpeen mukaan kuljettaa pois alueelta viimeistään maanantaiaamupäivän 19.6. aikana.
  5. Alueelle voidaan sijoittaa anniskelualueet, joissa on yhteensä 5 000 asiakaspaikkaa. Luvan saaja hankkii tarvittavat luvat anniskelutoiminnalle.
  6. Elintarvikkeiden tarjoilusta ja myynnistä tulee tehdä ilmoitukset kaupungin elintarvikevalvontaan.
  7. Musiikkiesitykset päättyvät klo 24.00. Luvan saajan tulee hankkia tapahtumalle melulupa kaupungin ympäristönsuojelusta. Melupäätöksessä annettuja määräyksiä ja ohjeita tulee noudattaa. 
  8. Laukonsillan Ratinan puoleisesta päädystä on vuokrattu paikka jäätelökioskille. Sen vuokraajalla tulee mahdollisuuksien mukaan olla oikeus pitää myyntipiste avoinna tapahtuman aikana.
  9. Kaupunki on vuokrannut Ratinanniemestä alueen Kraftpoint Oy:lle veneiden tankkauspistettä varten. Tankkauspaikkaa tulee tarpeen mukaan päästä huoltamaan tapahtuman sekä sen valmistelun ja purkamisen aikana. Luvan saajan tulee sopia käytännöistä (alueelle pääsy) Kraftpoint Oy:n kanssa etukäteen, Matti Kairimo puh. 05065547 tai matti.kairimo(a)gmail.com Suvannon rantakaista on lisäksi satamajärjestyksen mukaista satama-aluetta. Yhteyshenkilö satama-alueeseen ja veneilyyn liittyen on kaupungin satamavastaava Tuomas Salovaara, puh. 0417310639 tai etu.sukunimi(a)tampere.fi
  10. Ratinanniemen kevyen liikenteen väylien sulkemiseen  ja Laukonsillan mahdolliseen sulkemiseen (rakentamis- ja purkamisajat, tapahtuma-aika) ym. tilapäisiin liikennejärjestelyihin tulee hankkia katulupa kaupungin katutilavalvonnasta. Väylien sulkemis- ja avaamisajankohdat määritellään katulupapäätöksessä. Lisätiedot os. katuluvat(a)tampere.fi
  11. Ratinanniemen koirapuistoa saa käyttää käymälöiden sijoittamiseen. Käymälät tulee sijoittaa sisääntulon tuntumaan. Koirapuiston aitaan tulee kiinnittää infot alueen sulkemisesta viimeistään viikkoa ennen tapahtuma-alueen käyttöön ottamista. Puistossa oleva roska-astia ei ole tarkoitettu tapahtuman käyttöön. Tapahtuman jälkeen alue tulee siivota huolellisesti niin ettei alueelle jää esim. lasinsiruja. Alue tulee olla normaalissa käytössä viimeistään ma 19.6. klo 12.00 mennessä.
  12. Luvan saaja vastaa tapahtuman jätehuollosta ja päivittäisestä siisteydestä tapahtuma-alueella sekä myös lähialueilla (liitekartan mukainen alue). Nämä alueet tulee siivota vähintään irtoroskista siten, että ne ovat yleisilmeeltään siistissä kunnossa viimeistään lauantai- ja sunnuntaiaamuina klo 8.00 mennessä. Tarkempi siivous tulee tehdä la- ja su-aamupäivien aikana. Tapahtuman jätehuolto tulee suunnitella etukäteen kunnallisten jätehuoltomääräysten 43 § mukaisesti. Tapahtuman jätehuoltosuunnittelussa voi käyttää apuna kaupungin ympäristönsuojelun verkkosivuilla olevaa lomaketta "Yleisötapahtuman jätehuoltosuunnitelma". Lisätiedot: ymparistonsuojelu@tampere.fi Alueelle tulee järjestää riittävä määrä käymälätiloja Valviran ohjeistuksen mukaisesti. Myös muita hygieenisiin olosuhteisiin liittyviä ohjeita Valviran ohjeistuksessa tulee noudattaa. Lisätiedot: terveydensuojelu@tampere.fi
  13. Luvan saaja on vastuussa mahdollisista vahingoista, jotka aiheutuvat näiden ehtojen tai muiden viranomaislupien ja –määräysten laiminlyömisestä.
  14. Luvan saaja on velvollinen korvaamaan kaupungin omaisuudelle tai muulle taholle tapahtuman järjestämisestä mahdollisesti aiheutuvat vahingot.

 

Korvaus kaupungin omistaman alueen käytöstä on 9 200 euroa + alv. Korvaus perustuu anniskelupaikkojen määrään sekä valvontakatselmuskuluihin. Korvaus peritään laskulla.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtajan 1.varahenkilö maankäyttöpäällikkö Heli Toukoniemi