§ 42 Tampereen Nurmi-Sorilan osayleiskaavan hankinta -Keskeytyspäätös

Lataa  Kuuntele 

TRE:567/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

21.4.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Yleiskaavapäällikkö Pia Hastio,​ puh. 040 801 6917,​ etunimi. sukunimi@tampere.fi ja hankintavastaava Heini Itkonen,​ puh. 044 486 3857,​ etunimi.sukunimi@tuomilogistiikka.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosuunnittelija Patrick Hanska,​ puh. 041 730 4437,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tuomi Logistiikka Oy pyysi Tampereen kaupungin toimeksiannosta tarjouksia Tampereen Nurmi-Sorilan osayleiskaavan suunnittelupalveluista tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti toistaiseksi voimassa olevalle sopimuskaudelle hankkeen keston ajalle.

Hankintamenettelynä on hankintalain (1397/2016) 32 §:n mukainen avoin menettely. Kyseessä on EU-​kynnysarvon ylittävän palvelun hankinta, joka toteutettiin hankintalain 57§:n mukaisesti nopeutettuna menettelynä. Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA-​ palvelussa 15.3.2022 ja tarjouspyyntö oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi -​ toimittajaportaalissa. Hankintaa ei ollut jaettu osiin,​ koska se ei ollut palveluun sisältyvien riskien- ja sopimushallinnan näkökulmasta tarkoituksenmukaista. Osayleiskaavan hanke muodostaa keskeisen strategisen kokonaisuuden, johon oli tarkoituksenmukaista valita yksi palveluntuottaja. Tarjouksen jättivät määräaikaan 3.4.2023 klo 12.00 mennessä seuraavat 3 tarjoajaa:

​FCG Finnish Consulting Group Oy 1940671-3

Sitowise Oy 2335445-0

WSP Finland Oy 0875416-5

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Hankintayksikkö on tarkistanut tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden. Tarjouskilpailuun saapuneista tarjouksista yksikään ei täyttänyt tarjouspyynnön vaatimuksia kaikilta osin. ​Tarjouspyynnön vastaisuudet koskevat tarjouspyynnöllä vaadittujen asiantuntijaroolien kokemusvaatimuksia. Yksityiskohtaiset perustelut annetaan tarjoajille tiedoksi erikseen. Hankintalain 74 §:n mukaisesti tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava tarjouskilpailun ulkopuolelle.

Hankintalain (1397/2016) 125 §:n mukaan hankintamenettely voidaan keskeyttää vain todellisesta ja perustellusta syystä. Hankinnan keskeyttämiselle on edellä mainituista syistä johtuen todellinen ja perusteltu syy. Ratkaisu ei vaaranna tarjoajien tasapuolista ja syrjimätöntä kohtelua. Hankintayksikkö esittää, että Tampereen Nurmi-Sorilan osayleiskaavan hankinta keskeytetään. Hankintayksikkö arvioi tarjouspyynnön vähimmäisvaatimuksia ja sisältöä sekä tarjouskilpailun uudelleen järjestämistä.

Asiakirjojen julkisuus​

Asiakirjojen julkisuudesta annetun lain (621/1999) 24 §:n 1 momentin 17 kohdan perusteella tarjousasiakirjat ovat salaisia siihen saakka, kunnes hankintayksikkö on tehnyt uuden hankintamenettelyn.

Hankinnan valmistelijana toimi hankintavastaava Heini Itkonen. Asiantuntijoina hankinnassa toimivat Tampereen kaupunkiympäristön suunnittelu -palveluryhmän yleiskaavapäällikkö Pia Hastio ja palveluryhmän asiantuntijoita.

Tampereen kaupungin Hallintosäännön (36 §,​ kappale 2,​ kohta 4) perusteella palvelualueen johtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta,​ luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan palvelu-​ ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Tampereen Nurmi-Sorilan osayleiskaavan hankinta keskeytetään jäljempänä mainituin perustein.

Allekirjoitus

Johtaja Mikko Nurminen