§ 37 Sustainable and healthy lifestyle -projektin mandaatin hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1918/02.04.01/2023

Päätöspäivämäärä

5.4.2023

Päätöksen tekijä

Lukiokoulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Valmistelijan yhteystiedot

Lehtori Mari Vares, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Lukiokoulutuksen johtaja Mari Aalto, puh. 040 187 4593, mari.aalto1@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki / Tampereen kaupungin lukiokoulutus on mukana yhtenä osatoteuttajana Erasmus+ KA210 (Small scale partnerships in school education) Sustainable and Healthy Lifestyle (ID: KA210-SCH-60762A71) rahoitushaussa. Projektin koordinaattorina toimii oppilaitos Gymnazium Mikulase Kopernika, Bilovec Tshekistä. Rahoitushaku on Erasmus+ pienimuotoisten kumppanuushankkeiden KA210-VET rahoitushaku, jossa rahoitetaan etenkin kansainvälisyyden kehittymiseen keskittyviä projekteja, jossa projektin toteuttajina on uusia toimijoita tai pienempiä organisaatioita.

Projektin tavoitteena on luoda pedagogisia käytäntöjä, joilla lukiolaisten kestävän elämäntavan tuntemus vahvistuu. KA210 hanke mahdollistaa pitkäjänteisen koulun kehittämistyön EU-rahoituksella. Liikkuvuudet ja täydennyskoulutus Euroopassa tähtäävät viimekädessä opetuksen, oppimisen, hyvinvoinnin ja koulun arjen kehittämiseen. Toiminnan tarkoitus on vakiinnuttaa hyvät käytännöt (pedagogiset, ekologiset ja yhdenvertaisuutta lisäävät) osaksi koulun ja lukiokoulutuksen toimintaa.

Projektin koordinaattori on toimittanut partnerimandaatin, jolla sovitaan sopijapuolten osallistumisesta Sustainable and healthy lifestyle in our schools and beyond -projektiin. Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Lukiokoulutuksen johtajan päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen päätökseen 9.12.2022 § 139 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.1.2023 alkaen.)

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva Tampereen kaupungin / Tampereen kaupungin lukiokoulutuksen ja Gymnazium Mikulase Kopernika, Bilovec:n (Tshekki) välinen Sustainable and healthy lifestyle in our schools and beyond -projektin mandaatti.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia loppullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Allekirjoitus

Lukiokoulutuksen johtaja Mari Aalto