§ 69 Pyynikintien, välillä Laiskolankuja - Kisakentänkatu, katusuunnitelma n:o 1/22046, VII (Pyynikinrinne) kaupunginosassa

Lataa  Kuuntele 

TRE:8094/10.03.02/2022

Päätöspäivämäärä

2.5.2023

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Elina Palovuori, puh. 0503826457,etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh 0405644518,etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereella on toteutettu asuinalueiden nopeusrajoitusmuutoksia, joilla nykyinen nopeusrajoitus 40 km/h on muutettu 30 km/h aluenopeusrajoitukseksi.

Yhdyskuntalautakunta on aiemmilla päätöksillään hyväksynyt aluenopeusrajoituksen muutokset ja niiden yhteydessä esitetyt liikenteenrauhoittamistarpeet. Lisäksi asuinalueiden nopeusrajoitusmuutokseen liittyvistä uusista liikennemerkeistä on tehty suunnittelupäällikön päätös.

Useimmilla alueilla nopeusrajoitusmuutos on jo toteutettu liikennemerkkimuutoksilla ja ajoratamaalauksilla. Näille alueille toteutetaan myös tarvittavia rakenteellisia toimenpiteitä tukemaan nopeusrajoitusmuutosta.

Pyynikintiellä, välillä Laiskolankuja - Kisakentänkatu, sijaitsevaan rakennukseen (Pyynikintie 2) tehdään parhaillaan perusparannusta ja rakennus tulee toimimaan Tampereen koulujen pysyvänä väistötilana sekä lukiokoulutuksen pysyvänä tilana syksystä 2023 lähtien.

Katusuunnitelmaehdotus on laadittu ko. katuosuuden liikenteen rauhoittamiseksi edellä mainituin perusteluin.

Katusuunnitelmaehdotuksen mukaan Pyynikintiellä, välillä Laiskolankuja - Kisakentänkatu, toteutetaan ajoradan korotus yhdyskuntalautakunnan hyväksymän tyyppipiirustuksen 1/20637/3 mukaisesti.

Ajoradan korotetun osuuden pintamateriaali on punamusta betonikivi. Katuosuuden poikkileikkaus säilyy pääosin nykyisellään, ajoradan leveyden ollessa 7,3 metriä ja jalkakäytävien 2,0 - 2,3 metriä. Ajoradan korotetulla osuudella kadun korkeus nousee nykyisestä 0 - 7 cm.

Katusuunnitelmaehdotuksen mukaan Pyynikintien ko. katuosuuden itäreunassa, jalkakäytävän vieressä ja osittain Marianpuiston alueella on 2,0 metriä leveä pyöräpysäköintialue, johon on osoitettu paikat 35 polkupyörälle.

Katualueella pintavesien kuivatus hoidetaan hulevesiviemäröinnillä, jota täydennetään tarvittavilta osin.

Pyynikintien rakentaminen sisältyy Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön palvelualueen vuoden 2023 vuosisuunnitelmaan.

Pyynikintien katutöiden kustannusarvio on noin 140 000 euroa.

Pyynikintien, välillä Laiskolankuja - Kisakentänkatu, katusuunnitelmaehdotus on ollut nähtävillä 7. – 21.12.2022. Ehdotuksesta ei tehty muistutuksia.

Päätös

Pyynikintien, välillä Laiskolankuja - Kisakentänkatu katusuunnitelma nro 1/22046 hyväksytään kustannusarvioineen.

Maankäyttö ja rakennuslain 202 §:n mukaisesti päätös voidaan panna täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu