§ 73 Satamien septiasemien ja laiteiden hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:758/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

2.5.2023

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Satamavastaava Tuomas Salovaara,​​ puh. 041 731 0639,​​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tuomi Logistiikka Oy pyysi tarjouksia Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön palvelualueen toimeksiannosta satamiin kiinteästi asennettavien veneilijöiden käyttöön tarkoitettujen septiasemien ja -laitteiden hankinnasta.

Hankintamenettely oli hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä tavaran hankinta. Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA-palvelussa 9.3.2023. Tarjouspyyntö oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

Hankinta oli jaettu kahteen (2) osa-alueeseen seuraavasti:

  • Osa-alue 1. Kalvopumppu, paineilmatoiminen
  • Osa-alue 2. Kiertomäntäpumppu / lohkoroottoripumppu, sähkötoiminen

Tarjoajat voivat tarjota yhtä tai useampaa osa-aluetta. Kyseessä on puitejärjestely, kumpaankin osa-alueeseen valitaan yksi (1) sopimuskumppani.

Tarjouksen jättivät määräaikaan 3.4.2023 klo 12:00 mennessä seuraavat kolme (3) tarjoajaa:

Osa-alue 1. Kalvopumppu, paineilmatoiminen

H2OKEE ou (EE1011621825)

Pellos-Marin Oy (08000930-9)

Osa-alue 2. Kiertomäntäpmppu/ lohkoroottoripumppu, sähkötoiminen

Vogelsang Oy (2440674-2) 

Hankintalain 104 §:n mukaisesti hankintailmoitusta, tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava pois tarjouskilpailusta. Hankintalain 104 §:n mukaisesti hankintayksikkö voi pyytää tarjoajaa tai ehdokasta määräajassa toimittamaan, lisäämään, selventämään tai täydentämään puutteellisia tai virheellisiä tietoja ja asiakirjoja.

Hankintayksikkö on pyytänyt Pellos-Marin Oy:tä täsmentämään tarjoamansa laitteen CE-merkintää.

Hankintayksikkö on sulkenut H2OKEE ou:n tarjouksen pois tarjouskilpailusta tarjouspyyntöä vastaamattomana.

Vogelsang Oy:n ja Pellos-Marin Oy:n tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön vaatimukset.

Päätöksenteon perusteena on kokonaistaloudellisesti edullisin hinnaltaan halvin tarjous. Molemmat osa-alueet vertailtiin erikseen.

Halvimman tarjouksen osa-alueeseen 1. antoi Pellos-Marin Oy, jonka vertailuhinta oli 30 890,00 euroa.

Halvimman tarjouksen osa-alueeseen 2. antoi Vogelsang Oy, jonka vertailuhinta oli 30 126,00 euroa.

Hankintalain 105 §:n mukaisesti hankintayksikön on suljettava tarjouskilpailusta ehdokas tai tarjoaja, joka ei vastaa asetettuja soveltuvuusvaatimuksia. Soveltuvuusvaatimusten täyttyminen tulee tarkastaa tarjouskilpailun voittajan osalta ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista.

Hankintayksikkö on tarkastanut valittavaksi esitettyjen yritysten soveltuvuuden ennen hankintapäätöstä.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Yhteystieto: hankintapalvelut@tuomilogistiikka.fi.

Hankinnan valmistelijana toimivat Tuomi Logistiikka Oy:stä hankinta-asiantuntija Päivi Peltonen ja Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön palvelualueelta satamavastaava Tuomas Salovaara.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Rakennuttamisjohtaja päättää johtamansa toiminnan osalta irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa 250 000 euroon asti (Kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasääntö 1.3.2023 alkaen, 28.2.2023 § 22).

Päätös

Sopimus septiasemien ja –laitteiden hankinnasta tehdään osa-alueen 1. Kalvopumppu, paineilmatoiminen osalta Pellos-Marin Oy:n (0800930-9) kanssa ja osa-alueen 2. Kiertomäntäpumppu / lohkoroottoripumppu, sähkötoiminen osalta Vogelsang Oy:n (2440674-2) kanssa.

Puitejärjestelyn arvonlisäveroton kokonaisarvo on sitoumuksetta noin 160 000 euroa.

Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi