§ 71 Pysäköintikieltojen ml. talvipysäköintirajoitukset lisääminen Takahuhdintielle ja Haukkamäenkadulle

Lataa  Kuuntele 

TRE:2499/08.01.02/2023

Päätöspäivämäärä

4.5.2023

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Tuula Somppi, puh. 040 800 7579, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Takahuhdintiellä välillä Irjalankatu Haukkamäenkatu on rajoittamaton kadunvarsipysäköinti kadun eteläpuolella Haukkamäenkadun liittymän läheisyyttä lukuun ottamatta. Pysäköijien määrä kadunvarressa on noussut kadun varteen valmistuneiden kerrostalojen jälkeen. Suuret pysäköintimäärät taas ovat vaikeuttaneet kadun talvikunnossapitoa, jolloin katu on kaventunut entisestään ja vastaantulevan liikenteen kohtaaminen on ollut vaikeaa. Takahuhdintie on myös bussireitti.

Haukkamäenkatu on Takahuhdintiestä lähtevä poikkikatu etelään ja pohjoiseen. Etelähaarassa pysäköinti on kielletty molemmin puolin, mutta pohjoishaarassa pysäköinti on sallittua kadun länsireunassa. Kadun päässä on kääntymispaikka, joka rajoittuu jalankulku- ja pyöräilyväylään, mistä aiheutuu ajoittain ongelmia autojen pysäköidessä tälle väylälle. Myös Haukkamäenkadun talvikunnossapito on vaikeutunut suuren kadunvarsipysäköijämäärän takia.

Helpottaaksemme niin Takahuhdintien kuin Haukkamäenkadunkin kunnossapitoa lisätään niihin talvikunnossapitorajoitukset 15.11.-30.4. väliselle ajalle. Samalla myös kielletään Haukkamäenkadun päässä pysäköinti kokonaan jalankulku- ja pyöräilyväylän kanssa sivuavalla reunalla.

Pysäköintirajoitukset lisätään suunnitelman 1/22234 mukaisesti. 

Kunnossapitäjä voi ilman erillistä uutta päätösta muuttaa kunnossapitopäivää ja/tai kellonaikaa omien aikataulujensa mukaisesti.

Päätös

Takahuhdintien ja Haukkamäenkadun pysäköintikiellot ml. talvipysäköintirajoitukset lisätään suunnitelman 1/22234 mukaisesti. 

 

Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.).

 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell