§ 20 Yhteistyösopimus Kulttuuripankki-verkkopalvelun yhteiskehittämisestä ja selvityksen toteuttamisesta

Lataa  Kuuntele 

TRE:2534/12.03.00/2023

Päätöspäivämäärä

4.5.2023

Päätöksen tekijä

Kulttuuripalvelupäällikkö, kaupunkikulttuuriyksikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Johtava koordinaattori Anna Szalay, puh. 044 481 1774, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kulttuuripalvelupäällikkö Marianna Lehtinen, puh. 040 801 6868, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittämistehtävä 2021-2023, Kulttuuri ja taide virtaa -projekti, kehitti yhtenä toimenpiteenään Pirkanmaan kulttuuripankki -verkkopalvelun. Kulttuuripankki on Tampereen kaupungin ylläpitämä maksuton verkkopalvelu, josta löytyvät pirkanmaalaiset kulttuurin ja taiteen tekijät sekä heidän tilattavat palvelunsa. Kulttuuripankki toimii kulttuurin ammattilaisia ja kulttuuripalveluiden tilaajia yhdistävänä välittäjäalustana. Välittäjäalustoille on tarvetta ympäri Suomen ja Kulttuuripankin laajentaminen valtakunnalliseksi palveluksi on nostettu esiin. 

Espoon kaupungin hallinnoiman Kulttuuria yhteistuumin -hankkeen rooli on valtakunnallisena kehittämistehtävänä edistää uusien hyvien toimintamallien kehittämistä ja valtakunnallista käyttöönottoa.

Sopimuksella sovitaan selvitystyön toteuttamisesta liittyen Kulttuuripankkiin ja sen laajentamiseen valtakunnalliseksi palveluksi. Selvityksen pohjalta ratkaistaan se, kuinka Kulttuuripankin laajentamista valtakunnalliseksi tullaan jatkossa edistämään. Selvitys toteutetaan Espoon ja Tampereen kaupunkien yhteistyönä. Yhteistyön tarkempi sisältö ja vastuut on määritelty yhteistyösopimuksessa.

 

Päätösvallan peruste: Tampereen kaupungin hallintosääntö 36 §, palvelualueen johtajan toimivaltaan kuuluvan asia siirtäminen viranhaltijan ratkaistavaksi, sivistyspalvelujen palvelualueen johtajan päätös 22.12.2022 § 60

Päätös

Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikön ja Espoon kaupungin Kulttuurin edistäminen ja kumppanuudet -palvelualueen välinen sopimus hyväksytään. Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Kulttuuripalvelupäällikkö Marianna Lehtinen