§ 429 Tampereen kaupungin ja Leijonaverkot Oy:n välisen kustannusjakosopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1594/02.02.01/2023

Päätöspäivämäärä

14.4.2023

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistösihteeri Marjut Malo-Siltanen, puh. 040 801 6776, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Leijonaverkot Oy (Y-tunnus 2340007-4) on vuokrannut Tampereen kaupungilta Pyynikin maanalaisen kallioluolaston. Vuokrasopimus on voimassa 31.12.2030 saakka. Sisäänkäynti kallioluolastoon sijaitsee korkean kallioseinämän juurella, osoitteessa Pyynikintie 34.

Viimeisten kuukausien aikana on kallioluolaston sisäänkäynnin läheisyyteen tippunut kallioseinämältä isoja kiviä. Kivet ovat aiheuttaneet vahinkoja ajoneuvoille ja vaaraa alueella liikkuville ihmisille. Epäselväksi on jäänyt, ovatko kivet irronneet kallioseinämästä rapautumisen vaikutuksesta vai onko kyse ollut ilkivallasta. Joka tapauksessa on käynyt ilmeiseksi, että kallioluolaston sisäänkäynti tulee suojata luolaston turvallisen käytön varmistamiseksi.

Alueella tehtyjen ympäristö- yms. selvitysten perusteella parhaaksi vaihtoehdoksi sisäänkäynnin suojaamiseksi on osoittautunut suojakatoksen rakentaminen kallioluolaston suuaukolle. 

Tampereen kaupunki on laatinut tämän päätöksen liitteenä olevan kaupungin ja Leijonaverkot Oy:n välisen sopimuksen koskien kaupungin osallistumisesta suojakatoksen rakentamiskustannuksiin.

Leijonaverkot Oy:n esittämän kustannusarvion mukaan suojakatoksen rakentamiskustannukset ovat 310 700 euroa (alv 0%). Osapuolet sopivat, että kaupunki osallistuu suojakatoksen rakentamiskustannuksiin 50 %:lla toteutuneista kustannuksista, kuitenkin enintään 155 350 eurolla (alv 0%), mikä vastaa puolta esitetyn kustannusarvion mukaisista kustannuksista.

Leijonaverkot Oy:n tulee esittää selvitys toteutuneista rakentamiskustannuksista ja laskuttaa kaupungilta sen vastattavaksi tuleva osuus 3 kuukauden kuluessa suojakatoksen valmistumisesta.

Sopimus tulisi hyväksyä ja sopimus allekirjoitettaisiin, kun kiinteistöjohtajan päätös on saanut lainvoiman.

Elinvoiman palvelualueen johtaja Rantasen päätös 8.12 2022 § 13K.

Kiinteistöjohtaja päättää, Hs § 36 kohta 4) irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinta, luovuttaminen ja vuokraus sekä sopimusten hyväksyminen lautakunnan pavun mukaisesti.

Päätös

Tampereen kaupungin ja Leijonaverkot Oy:n välinen sopimus koskien kaupungin osallistumisesta suojakatoksen rakentamiskustannuksiin hyväksytään.

Sopimus allekirjoitetaan, kun tämä päätös on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm