§ 45 Ruskon UV-laitteen hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:1815/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

15.4.2023

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Projekti-insinööri Veli-Ville Vihersalo, puh. 050 547 6159, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Talousveden desinfiointi UV-säteilytyksellä on tehokas, helppokäyttöinen ja nopeasti säädettävä desinfiointitapa. Ruskon pintavesilaitoksessa varalla olevien pumppujen PVP 1 ja PVP 2 kautta pumpattua vettä ei ole voitu UV-desinfioida putkijärjestelyistä johtuen. Nyt hankitaan uusi UV-desinfiointilaite, jolla voidaan desinfioida myös varalla olevien pumppujen kautta pumpattu vesi. Lisäksi uusi laite toimii varalaitteena PVP 3 kautta pumpatulle vedelle ja lisää entisestään käytettävissä olevaa säätöaluetta, jotta UV-desinfioinnin energiatehokkuutta saadaan entisestään parannettua.

Tampereen Vesi Liikelaitos pyysi tarjousta pitkäaikaiselta yhteistyökumppanilta. Hankinnassa on mahdollisuus lisätilauksiin, joiden arvo on huomioitu kokonaishinnassa. Sopimus on voimassa, kunnes hankittava laite on hyväksytysti toimitettu.

Tarjouspyyntö lähetettiin 23.3.2023 sähköpostitse Hyxo Oy:lle. Kyseessä oli erityisalojen hankintalain kynnysarvot alittava hankinta. Kyseessä oli hankinta ilman kilpailutusta Tampereen Vesi Liikelaitoksen pienhankintaohjeen 13.9.2022 mukaisin erityisin perustein. Kyseessä ovat perusteet 1: hintataso tarkistettu,7: erityinen laatu ja harvoin tehtävä hankinta ja 9: laitteiston laajentaminen, jossa toimittajan vaihtaminen johtaisi teknisten ominaisuuksien muuttumiseen, mikä aiheuttaisi suhteettoman suuria teknisiä vaikeuksia käytössä ja kunnossapidossa. Tampereen Vesi Liikelaitos on arvioinut ja todennut ko. toimittajan luotettavaksi ja toimituskykyiseksi suorittamaan kyseinen hankinta.

Hyxo Oy (0123937-1) jätti tarjouksen, joka oli hyväksyttävissä. Hankinnan kokonaishinta on 60.000,00 euroa (alv 0 %).

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

 

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos hankkii Ruskon uuden UV-laitteen Hyxo Oy:n tarjouksen (QUO-46467-N2D3R1, 3.4.2023) mukaiseen hintaan. Hankinnan kokonaishinta on 60 000,00 euroa. Hinta sisältää myös mahdolliset lisähankinnat. Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hankintapäätös sitoo Tampereen Vesi Liikelaitosta vasta, kun tilaus on tehty.

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela