§ 67 Kuuden suurimman kaupungin luottamushenkilöjohdon tapaaminen Helsingissä 7.- 8.6.2023

Lataa  Kuuntele 

TRE:372/01.04.01/2023

Päätöspäivämäärä

3.5.2023

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintosihteeri Hanna Sandström, puh. 040 750 1876, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari, puh. 050 484 0040 etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Suomen kuuden suurimman kaupungin johtavien luottamushenkilöiden tapaaminen pidetään Helsingissä 7.- 8.6.2023. Tapaamisessa keskustellaan kuutta suurinta kaupunkia koskevista ajankohtaisista asioista. Aiheina ovat muun muassa julkisen talouden näkymät kaupunkien talouteen ja valtion kumppanuuteen. Lisäksi pohditaan kaupunkien kykyä investoida koko maan tulevaisuuteen sekä kaupunkien roolia osaajapulan ratkaisemiseksi.

Tilaisuuteen toivotaan nimettävän ensisijaisesti kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajistot ja halutessa myös muita edustajia. Kuuden suurimman kaupungin luottamushenkilöjohdon tapaamiseen Helsinkiin 7.-8.6.2023 oikeutetaan osallistumaan Tampereelta myös apulaispormestarit. Lisäksi virkahenkilön osallistumista toivotaan tapaamisen asioiden valmistelun vuoksi.

Luottamushenkilöiden koulutuksen ja opintomatkojen periaatteiden mukaan valtakunnallisiin neuvottelutilaisuuksiin osallistuvat ensisijaisesti valtuuston puheenjohtajat, kaupunginhallituksen jäsenet sekä valtuustoryhmien puheenjohtajat.

Hallintosäännön 33 §:n perusteella pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa.

Päätös

Kuuden suurimman kaupungin luottamushenkilöjohdon tapaamiseen Helsingissä 7.-8.6.2023 oikeutetaan osallistumaan kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto ja apulaispormestarit.

Tamperelaisten luottamushenkilöiden ansionmenetyskorvaukset maksetaan kustannuspaikalta 113101, Toimielimet yhteiset.

Allekirjoitus

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen