§ 58 Tredun ja Lempäälän kunnan välinen tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen yhteistyösopimusta täydentävä kuntakohtainen erillissopimus lukuvuodelle 2022-2023 

Lataa  Kuuntele 

TRE:2251/12.01.01/2023

Päätöspäivämäärä

19.4.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Marko Seppä-Murto, puh. 040 806 4102, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Lempäälän kunnan sivistyslautakunta on hyväksynyt 17.5.2022 Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen yhteistyösopimuksen Tampereen kaupungin / Tampereen seudun ammattiopisto Tredun kanssa. Sivistyslautakunnan päätös on saanut lainvoiman ja yhteistyösopimus on allekirjoitettu.

Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen (TUVA) yhteistyösopimuksen kohdassa 3.2 Perusopetuksen arvosanojen korottamisen hankinta todetaan seuraavaa: ”…Sen opetuksen osalta, mitä Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ei järjestä itse tai hanki muulta taholta, Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto Tredu hankkii Perustaitojen vahvistaminen -koulutuksen osassa perusopetuksen arvosanojen korottamiseen tarvittavaa opetusta ja opintosuoritusten arviointia maksullisena palvelutoimintana Lempäälän kunnalta vuosittain vahvistettavan kuntakohtaisen erillissopimuksen mukaisesti.”

Liitteenä oleva sopimus on yhteistyösopimuksen kohdan 3.2 mukainen kuntakohtainen erillissopimus. Sopimusasiakirjat täydentävät toisiaan. Erillissopimuksella sopimusosapuolet sopivat perusopetuksen arvosanojen korottamiseen liittyvästä yhteistyöstä lukuvuodelle 2022-2023. Tredun ja Lempäälän kunnan paikallinen yhteyshenkilö sopivat tarkemmin yhteistyön käytänteistä.

Sopimuksessa on kuvattu perustaitojen vahvistaminen -koulutuksen osan tavoite ja keskeiset käytännöt, perusopetuksen arvosanojen korottamiseen liittyvistä käytännöistä sopiminen sekä hinnoitteluperusteet ja laskutus. Sopimuksessa todetaan, että Tredu hankkii Lempäälän kunnan perusopetukselta arviointityön maksullisena palvelutoimintana. Lukuvuonna 2022-2023 Tredu maksaa 60 euroa (alv 0 %) korvausta jokaisesta oppiaineen arvioinnista.

Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen yhteistyösopimuksen kohdassa 4. Sopimuksen seuranta on sovittu, että tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen toteutumista seurataan kahdesti vuodessa yhteistoimintasopimuksen mukaisessa Lempäälän kunnan ja Tredun kuntatapaamisessa. Lisäksi koulutuksen toteutumisesta ja tarjonnasta neuvotellaan Lempäälän kunnan sivistystoimen ja Tredun kesken vähintään lukuvuosittain. Tredun paikallinen yhteyshenkilö kutsuu sopimusneuvottelun osapuolet koolle tarvittaessa.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 4.4.2023 § 58 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.4.2023 alkaen.)

Hallintosäännön 30.1.2023 146 §:n mukaan viranhaltija tai hänen määräämänsä allekirjoittaa päätökset, sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat päättämissään asioissa.

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva Tampereen kaupungin, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Lempäälän kunnan (Y-tunnus 0150783-1) välinen tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen yhteistyösopimusta täydentävä kuntakohtainen erillissopimus lukuvuodelle 2022-2023.

Tämä sopimus tulee voimaan, kun sitä koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu. Sopimusta sovelletaan takautuvasti 1.8.2022 alkaen. Sopimus on voimassa toistaiseksi, tutkintoon valmentavan koulutuksen järjestelyiden ajan Tredun Lempäälän toimipisteessä.

Allekirjoitus

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari