Lahjoitus- ja tukirahaston toimikunta, kokous 2.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Lahjoitus- ja tukirahaston hakulomakkeen päivittäminen 

TRE:2135/02.04.02/2023

Valmistelija

  • Julin Tatjaana, Suunnittelija

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Tatjaana Julin, puh. 040 029 7956, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelija Tatjaana Julin, puh. 040 029 7956, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin lahjoitus- ja tukirahaston sääntöjen 6 §:n mukaan kaupunginhallitus asettaa toimikaudekseen toimikunnan päättämään Tampereen kaupungin lahjoitus- ja tukirahaston apurahojen, avustusten ja palkkioiden jakamisesta. Apurahoja ja avustuksia koskevat hakemukset on vuosittain tehtävä Tampereen kaupungin lahjoitus- ja tukirahaston toimikunnan määräämällä tavalla sen ilmoittamaan ajankohtaan mennessä. Palkintojen, apurahojen ja avustusten jaon vahvistaa Tampereen kaupungin lahjoitus- ja tukirahaston toimikunta hankittuaan sitä ennen tarpeellisiksi katsomansa lausunnot. Apurahoja ja avustuksia saaneiden on esitettävä varojen käytöstä toimikunnan vaatima selvitys. 

Apurahojen ja avustusten haku on vuosittain toteutettu sähköisellä e-lomakkeella, jota on tarpeen päivittää. Ohjeet hakemuksen liitteiden toimituksesta on lisätty lomakkeen alkuun, jotta ne huomioitaisiin paremmin lomaketta täytettäessä. Hakulomakkeen tietokenttien sanamuotoja ja hakijan ohjeita on myös osin täsmennetty niiden selkokielisyyden ja paremman luettavuuden vuoksi.  Myös tietosuojaa koskevaa ohjeistusta on täsmennetty.  Henkilötietojen käsittelyssä sekä säilytyksessä noudatetaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (EU) 2016/679 mukaisia henkilötietojen käsittelyohjeita. Tiedot lähettäessään hakija hyväksyy, että ne tallennetaan kaupungin järjestelmiin ja että niitä käytetään tietosuojaselosteessa esitellä tavalla. Päivitetty hakulomake on päätöksen liitteenä 1.

Apurahahakemuksessa hakijoita pyydetään erittelemään apurahan käyttötarkoitus ja esittämään perustelut sen saamiseksi. Hakemukselle tulee myös lisätä olennaiset liitteet, jotka selventävät apurahan käyttötarkoitusta sekä todentavat apurahan hakemisen perusteena olevia seikkoja, esimerkiksi todistus opiskelusta oppilaitoksessa tai todistus hyvästä koulumenestyksestä. Mikäli taloudellinen tilanne on mainittu apurahan hakemisen perusteena, hakemuksen liitteenä on toimitettava viimeisin verotodistus tai alaikäisen hakijan osalta huoltajien verotodistukset. Hakemukselle on myös mahdollista lisätä muita vapaamuotoisia lausuntoja ja suosituksia.  Mahdollisen myönteisen päätöksen jälkeen, hakijaa on myös  pyydetty lähettämään vapaamuotoinen selvitys apurahan tai avustuksen käytöstä. Koska apurahojen ja avustusten käyttöä koskevat selvitykset toteutetaan jo niiden hakujen yhteydessä, toimikunnalle esitetään prosessin selkeyttämiseksi, että päätöksen jälkeisistä apurahojen ja avustusten käyttöä koskevista selvityksistä luovutaan. 

 

 

Päätösehdotus oli

Hyväksytään liitteen 1 mukaisesti lahjoitus- ja tukirahaston apurahojen ja avustusten päivitetty hakulomake.

Apurahojen ja avustusten käyttöä koskevista päätöksen jälkeisistä selvityksistä luovutaan. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.