Keskusvaalilautakunta, kokous 12.4.2023

§ 31 Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajan palkkio eduskuntavaaleissa 2023 

TRE:7774/01.02.01/2022

Valmistelija

  • Perämaa Juha, Lakimies

Valmistelijan yhteystiedot

Keskusvaalilautakunnan sihteeri Juha Perämaa, puh. 040 503 9038, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Keskusvaalilautakunnan sihteeri Juha Perämaa, puh. 040 503 9038, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kaupungin hallintosäännön Luottamushenkilöiden palkkiot ja korvaukset -liitteen 5 §:n mukaan keskusvaalilautakunnan puheenjohtajalle maksettavan, vaaleista kullakin kerralla aiheutuneeseen työmäärään perustuvan kertapalkkion määrää kaupunginhallitus. Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajana toimii Mikko Wirtanen.

Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajalla on osaltaan vastuullinen rooli vaalien järjestämisessä ja hänellä on suoraan vaalilakiin perustuvia tehtäviä. Eduskuntavaaleissa 2023 keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja on varsinaisten kokousten ulkopuolella osallistunut säännöllisiin vaaleja valmisteleviin viikkopalavereihin sekä keskusvaalilautakunnan järjestämiin koulutustilaisuuksiin. Puheenjohtaja on myös osallistunut ennakkoäänten alustavaan tarkastukseen. Lisäksi puheenjohtaja on ennakkoäänestysaikana sekä varsinaisena vaalipäivänä kiertänyt äänestyspaikkoja ja ohjeistanut vaalitoimitsijoiden sekä vaalilautakuntien toimintaa.

Edellisissä vaaleissa, aluevaalit 2022, puheenjohtajan palkkio oli 2 500 euroa. Aluevaaleihin nähden keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja on eduskuntavaaleissa osallistunut laajemmin vaalijärjestelyihin.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Perämaa Juha, Lakimies

Esitetään kaupunginhallituksen päätettäväksi:

Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajalle maksettavaksi kertapalkkioksi vuonna 2023 toimitettujen eduskuntavaalien osalta määrätään 3 000 euroa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Esteellisyys

  • Puheenjohtaja Mikko Wirtanen ilmoitti olevansa esteellinen. Esteellisyys todettiin hallintolain 28 §:n 1 momentin 1-kohdan nojalla. Mikko Wirtanen poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Asian kohdalla puheenjohtajana toimi Miia Rajamäki.

Tiedoksi

Kh

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)