§ 76 Lausunnon antaminen Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle palkan takaisinperintää koskevassa asiassa

Lataa  Kuuntele 

TRE:5824/01.03.01/2020

Päätöspäivämäärä

4.5.2023

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Lakimies Minna Kaipinen,​ puh. 040 800 4581,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin,​ puh. 040 570 4065,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen:

Tampereen kaupungin palveluksessa oleva viranhaltija on valittanut 10.3.2023 kaupunginhallituksen päätöksestä 6.2.2023 § 62 ja elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantasen tekemästä palkan takaisinperintää koskevasta päätöksestä 11.11.2022 § 127 Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle vedoten ensisijaisesti takaisinperintäpäätöksen mitättömyyteen. Valittaja on pitänyt päätöksiä myös lainvastaisina.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus pyytää Tampereen kaupungin lausumaa valituksen johdosta. Lausuma Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle on liitteenä. Lausumassa katsotaan kaupungilla olleen perusteet palkan takaisinperimiseksi ja kaupunki on näin toiminut lainmukaisesti asiassa.

Kaupungin mukaan asiassa on kyse päätöksessä olleesta ilmeisestä kirjoitus- tai laskuvirheeseen verrattavissa olevasta selkeästä virheestä, joka työnantajalla on oikeus ja jopa velvollisuus korjata ja periä takaisin päätöksen perusteelle viranhaltijalle aiheettomasti maksettu palkka. Valittajaa on myös kuultu asiassa asianmukaisesti. Näin ollen valitus tulee hylätä perusteettomana.

Lausuntopyyntö 14.3.2023 liitteineen sekä kaupungin asiassa antama lausunto ovat salassa pidettäviä viranomaisten julkisuudesta annetun lain 6 luvun 24 §:n 1 momentin 25-​kohdan perusteella. Henkilötietoja sisältäviä liiteasiakirjoja ei julkaista kaupungin internet-​sivuilla.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 35 § 33)-​kohdan mukaan konsernijohtaja päättää muiden kuin kaupunginhallituksen tai pormestarin toimivaltaan kuuluvien lausuntojen sekä yleishallintoa koskevien lausuntojen antamisesta,​ esitysten tekemisestä,​ muutoksenhakuoikeuden käyttämisestä,​ muutoksenhakuun liittyvien lausuntojen hyväksymisestä ja kanteluihin vastaamisesta,​ ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle annetaan liitteenä oleva Tampereen kaupungin lausunto palkan takaisinperintää koskevassa asiassa.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala