§ 75 Kissanmaankadun ja Takahuhdintien risteyksen väistämisjärjestelyjen muuttaminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:2718/08.01.02/2023

Päätöspäivämäärä

16.5.2023

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Jukka Uusitalo, puh. 040 800 7582, etunimi.t.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kissanmaankadun ja Takahuhdintien risteyksen etelähaaran ajoradan liikenne on osoitettu väistämisvelvolliseksi risteyksen muuhun ajoneuvoliikenteeseen nähden. Liikennejärjestelystä halutaan tehdä selkeämpi, sillä tällä hetkellä liikkumisympäristö ei tue väistämisjärjestelyjä: etelän suunnasta tulevan on väistettävä pihasta risteykseen tulevaa ja toisaalta pohjoishaaran ajoradan liikenne ei ole väistämisvelvollinen etelähaaran ajorataa ylittävää pyöräliikennettä kohtaan, vaikka etelähaaran ajoradan liikenne on, ja ajoradan ylitys on toteutettu korotettuna.

Väistämisjärjestelyjä muutetaan niin, että jatkossa ajoratojen liikenne on keskenään tasa-arvoista ja pihasta tultaessa ajoneuvolla väistetään kaikkia muita tienkäyttäjiä. Risteysalueen etelähaaralla Kissanmaankadun korotetun ylityksen yhteyteen lisätään liikennemerkit B7 Väistämisvelvollisuus pyöräilijän tienylityspaikassa, jolloin ajoradan liikenteen on väistettävä ajorataa ylittävää polkupyöräilijää kaikista tulosuunnista. Ylityksen tiemerkintä muutetaan pyörätien jatkeeksi. Uusista väistämisjärjestelyistä varoitetaan väliaikaisilla liikennemerkeillä. Ne poistetaan viimeistään kuuden kuukauden kuluttua muutoksen toteutuksesta.

Samassa yhteydessä uusitaan muutama alueen liikennemerkki uuden tieliikennelain mukaiseksi ja lisätään kaksisuuntaisesta pyörätiestä kertovat lisäkilvet.

Asiasta on laadittu liikennemerkkisuunnitelma, piir.nro. 1/22243.

 

Päätös

Muutetaan Kissanmaankadun ja Takahuhdintien risteyksen ajoratojen liikenne keskenään tasa-arvoiseksi ja lisätään risteyksen etelähaaran korotetulle ylitykselle liikennemerkit B7 Väistämisvelvollisuus pyöräilijän tienylityspaikassa, jolloin ajoradan liikenteen on väistettävä ajorataa ylittävää polkupyöräilijää molemmista tulosuunnista. Lisäksi lisätään väliaikaiset varoitukset muuttuneista väistämisjärjestelyistä ja uusitaan alueen muu liikenteenohjaus tieliikennelain mukaiseksi liikennemerkkisuunnitelman, piir.nro. 1/22243, mukaisesti. Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.).

 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell