§ 30 Nurmi-Sorilan golfkentän kaupallisen toteutettavuuden ja mahdollisten liiketoiminta- ja rahoitusmallien tarkastelu

Lataa  Kuuntele 

TRE:2207/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

25.4.2023

Päätöksen tekijä

Hankejohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Hankekehitysjohtaja Juha Kaivonen, puh. +358406800179, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Hankejohtaja Tero Tenhunen, puh. +358505402860, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 31.10.2022 asettaa Nurmi-Sorilan osayleiskaavan tarkistamisen osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) yleisesti nähtäville. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä 3.11.-6.12.2022. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitellään osayleiskaavatyön lähtökohdat, tavoitteet ja sisältö. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa on esitetty alustavia vaihtoehtoja toimintojen sijoittumisesta alueella. Vaihtoehdoissa esitetään erilaisia ratkaisuja keskustan, liikenneverkon, golfkentän ja asuinrakentamisen sijoittumisen osalta. 

Nurmi- Sorilaan sijoitettavan golfkentän ja siihen liittyvän mahdollisen muun rakentamisen rahoitus- ja toteutusratkaisuvaihtoehtojen arviointiin ja suositeltavan toteutusmallin määrittämiseen on pormestarin päätöksellä asetettu yhteistyöryhmä. Yhteistyöryhmästä päätettäessä on tunnistettu, että rinnan maankäytön suunnitteluprosessien kanssa on tärkeä määrittää myös tulevan rakentamisen rahoitus- ja toteutustapaa erityisesti golfkentän toteuttamisessa Nurmi- Sorilaan. Mahdolliset toteuttamiskelpoiset vaihtoehdot on erittäin tärkeää tunnistaa maankäytönsuunnittelun lähtötiedoksi. 

Hankinnassa liiketoimintaosaaminen on kriittinen vaatimus. Tarjous, tarjoajan kokemus sekä referenssit vastaavat vaiheen selvitystarpeita. Sopimusehtoina palveluhankinnassa käytetään JYSE 2014 PALVELUT (huhtikuu 2022 päivitysversio). Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta. Hankintalakia ei sovelleta.  

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätöksellä toimivalta strategisen hankekehityksen palveluryhmän hankintapäätösten tekemiseen on siirretty strategisen hankekehityksen hankejohtajalle. 

Päätös

Nurmi-Sorilan golfhankkeen kaupallisen toteutettavuuden ja mahdollisten liiketoiminta- ja rahoitusmallien tarkastelu tilataan Ilonen Design Oy:ltä (2910368-7) tarjoukseen 27.3.2023 perustuen ja kattohintaan 38 400 euroa + alv siten, että tilaus sisältää tarjouksen vaiheet 1-4 sekä 6. Kustannukset maksetaan strateginen hankekehitys -palveluryhmän Viiden tähden keskusta kehitysohjelman määrärahasta perustettavalta projektilta Nurmi-Sorila konseptityö. Tämä hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun työtä koskeva tilaus on tehty. Tilaajan yhteyshenkilönä toimii hankekehitysjohtaja Juha Kaivonen.

 

Allekirjoitus

Hankejohtaja Tero Tenhunen, puh. +358505402860, etunimi.sukunimi@tampere.fi