§ 65 Antti ja Airi Soljan säätiö sr:n ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredun välisen yhteistyösopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:2403/12.01.01/2023

Päätöspäivämäärä

26.4.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Lehtori Mika Uronen, puh. 040 711 5439 tai suunnittelupäällikkö Johanna Järvensivu, puh. 040 517 0316, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Oheisella yhteistyösopimuksella Antti ja Airi Soljan säätiö sr ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu sopivat kokeilumuotoisesta yhteistyöstä oppisopimuskoulutuksen kehittämisestä. Tavoitteena on tukea niitä opiskelijoita, joilla on vaikeuksia saada koulutusohjelman mukaista oppisopimuskoulutuspaikkaa kannustamalla taloudellisesti yrityksiä oppilaiden palkkaamisessa. Tredu koordinoi ja ohjaa säätiön sille ohjaamaa avustusta sellaisille työnantajille, jotka ottavat koulutusohjelmaan opiskelijan, jolla on haasteita oppimistulosten savuttamisessa. Kokeilu kestää kolme kahdentoista kuukauden pituista jaksoa, joista ensimmäinen alkaa 1.7.2023. 

Säätiö lahjoittaa Tredulle 50 000 euroa kullekin 12 kuukauden jaksolle edellä mainittuun tarkoitukseen. Säätiö maksaa kunkin kauden koko lahjoituksen Tredulle ennen ko. kauden alkua. Ensimmäinen suoritus maksetaan sopimuksen allekirjoituksen jälkeen, mutta kuitenkin viimeistään 1.7.2023. Mikäli koko lahjoitussumma ei tule käytettyä sopimuskauden aikana, niin mahdollisesta palautuskäytännöstä sovitaan säätiön ja Tredun kesken erikseen.

Tredu kartoittaa tuen tarpeessa olevat opiskelijat käsityövaltaisilta perinteisen mestari-kisälliperinteen koulutusaloilta. Erityisesti kohderyhmänä on oppimisen haasteita omaavat opiskelijat. Tavoitteena on opiskelijan osaamisen ja työelämävalmiuksien kehittyminen työssä oppimalla sekä opintojen suorittaminen, joka mahdollistaa pidempiaikaisen työllistymisen. Työssäoppimisen tavoitteet sovitaan yhteistyössä työantajan ja oppilaitoksen kesken. Yhteistyöyrityksen saama tuki ei voi olla Tredun oman ja mahdollisten muiden tukijoiden antama tuki huomioiden enempää kuin 1 000 euroa/kk. Tredu varmistaa, että valituksi tullut työnantaja sitoutuu yhteisiin tavoitteisiin.

Tredu päättää itsenäisesti, missä määrin kussakin oppisopimushankkeessa käytetään säätiön varoja yhteistyösopimuksessa määritellyissä rajoissa. Tredun edelleen jakaman lahjoitusrahan jakoperiaatteista ja käytänteistä päätetään erikseen.

Tredulla on kalanterivuosittain raportointivelvollisuus säätiön hallitukselle tehdyistä avustuspäätöksistä. Yhteistoiminnan tulosten arviointia toteutetaan myös vuosittaisilla tapaamisilla

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 4.4.2023 § 58 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.4.2023 alkaen.)

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva Antti ja Airi Soljan säätiö sr:n (Y-tunnus: 2087874-2) ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredun (Y-tunnus: 0211675-2) välinen yhteistyösopimus 1.7.2023-30.6.2026 väliselle ajalle.

Sopimus sitoo Tredua lopullisesti kuitenkin vasta, kun Tampereen kaupungin sopimusta koskeva päätös on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari