§ 43 APAJA -projektin aiesopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1969/02.04.01/2023

Päätöspäivämäärä

27.4.2023

Päätöksen tekijä

Lukiokoulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Laura-Leena Leiwo, puh. 041 730 7570, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Lukiokoulutuksen johtaja Mari Aalto, puh. 040 187 4593, mari.aalto1@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Silta-Valmennusyhdistys ry hakee rahoitusta APAJA -projektiin ESR+ Uudistuva ja osaava Suomi 2021−2027 -ohjelman toimilinja 4. Työllistävä, osaava ja osallistava Suomi rahoitushausta. Tampereen kaupunki / Tampereen kaupungin lukiokoulutus on mukana APAJA -projektin hakemuksessa osatoteuttajana.

APAJA -projektin tavoitteena on kehittää Lukiopaja LUPA -toimintamallia nuorille, jotka ovat vaarassa pudota lukiokoulutuksesta elämäntilanteen, jaksamisen, mielenterveyden tai muiden haasteiden vuoksi. Kehittämistyössä on noussut esiin nuorten lisääntynyt tuen tarve koulutuksessa pysymiseksi ja toimintakyvyn vahvistamiseksi koulutuksesta suoriutumisen tukemiseksi erityisesti koulutuksen nivelvaiheissa.

Silta-Valmennusyhdistys ry on laatinut aiesopimusesityksen. Aiesopimuksessa sovitaan sopijapuolten osallistumisesta APAJA -projektiin. Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Lukiokoulutuksen johtajan päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen päätökseen 1.4.2023 § 58 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.4.2023 alkaen.)

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva Tampereen kaupungin / Tampereen kaupungin lukiokoulutuksen ja Silta-Valmennusyhdistys ry:n välinen APAJA -projektin aiesopimus. 

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Allekirjoitus

Lukiokoulutuksen johtaja Mari Aalto