§ 486 Tietoliikenneyhteyden toteuttaminen osoitteessa Sammonkatu 2 sijaitsevaan Sampola rakennukseen - Telia Finland Oyj

Lataa  Kuuntele 

TRE:1996/02.07.03/2023

Päätöspäivämäärä

3.5.2023

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tila-asiantuntija Jori Komulainen, puh. 040 359 2295, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Eltel Networks Oy on toteuttanut Telia Finland Oyj:n toimeksiannosta Sammonkadun katualueiden kautta kaapelointia tietoliikenneyhteyksien toteuttamiseksi. Suunnitelmat ovat sisältäneet uuden valokuituyhteyden toteutuksen Sampolan kampusrakennukseen os. Sammonkatu 2.

Tampereen kaupunki ja Tampereen Tilapalvelut Oy ovat neuvotelleet Eltelin kanssa valokuitukaapelin ja siihen liittyvien laitteiden asentamisesta. Tietoliikenneyhteys asennettiin ja vähäiset laitteet sijoitettiin katutöiden yhteydessä ennakkoon hyväksyttävän ja Tampereen Tilapalvelut Oy:n tarkastaman luottamuksellisen asennussuunnitelman mukaisesti.

Asennuksista laadittava sijoitusoikeussopimus sisältää valokuitukaapelin asentamisen kiinteistön alueella ja toteuttamisen kiinteistön tietoliikennetilaan. Tarpeelliset rakennus- ja asennustyöt suoritetaan yhteisesti sovittavalla tavalla Telia Finland Oyj:n kustannuksella, mukaan lukien mahdolliset myöhemmät muutostyöt.

Asennusten sopimus alkaa 5.10.2021. Sopimus on voimassa toistaiseksi ja se voidaan irtisanoa päättymään kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla. Sopimuksessa huomioidaan syksyllä 2022 neuvotellut yleiset vuokrausperiaatteet Telian uusista toteutettavista tietoliikenneyhteyksistä. Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti.

Kaupunkiympäristön palvelualue sopii omalla sopimuksellaan muusta toteutuksesta julkisella kaupunkialueella ja Telia vastaa tarpeen mukaisten katulupien hakemisesta ja voimassaolosta.

Kiinteistöjohtaja päättää rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Tampereen kaupunki vuokraa Telia Finland Oyj:lle (y-tunnus 1475607-9) sijoitusoikeussopimuksella os. Sammonkatu 2 sijaitsevasta Sampola-kampus -nimisestä rakennuksesta (nro 1205) paikat teleliikenneyhteyden ja sen vähäisten laitteiden sijoittamiselle ennakkoon hyväksyttävän asennussuunnitelman mukaisesti. Sijoitusoikeussopimus käsittää valokuitukaapelin asentamisen ulkoa kiinteistön tietoliikennetilaan.

Sopimus on voimassa alkaen 5.10.2021 ollen voimassa toistaiseksi. Sopimus voidaan irtisanoa päättymään kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla. Vuokra on sijoitusoikeussopimuksella vastikkeeton ja kaikista tämän luvan mukaisten asennustöiden kustannuksista vastaa vuokralainen.

Tarkemmat ehdot määritellään sopimuksessa.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm