§ 85 Laukontorin ja Pyynikintorin latauspisteiden käyttöoikeussopimus pienhankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:2328/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

23.5.2023

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Mika Kulmala, puh. 050 382 6455, etunimi. sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hankinnan kohteena on tarjouspyynnön mukaisesti määräaikainen käyttöoikeus sähköautojen ja sähköisen raskaan liikenteen latauspaikoille. Kyseessä on palvelua koskeva käyttöoikeussopimus, jolla Tampereen kaupunki siirtää palvelun tarjoamisen ja hallinnoimisen sekä siihen liittyvän toiminnallisen riskin palveluntuottajalle. Palveluntuottajalle siirtyy palvelun käyttöoikeus olemassa olevan latausinfran hyödyntämiseen käyttöpaikoilla.

Hankinnan kohteena on kaksi käyttöpaikkaa, joihin kaupunki antaa oikeuden hankkia, asentaa sekä kaupallisesti operoida sähköautojen ja lataustoimintaa. Toinen paikka sijaitsee Tampereen Laukontorilla, jossa on oikeus toteuttaa sähköautojen pikalatausta. Toinen paikka sijaitsee Tampereen Pyynikintorilla, jossa on oikeus kahdelle latauslaitteelle, toinen raskaan liikenteen latauslaitteelle ja toinen latauslaite takseille. Käyttöoikeus molemmissa paikoissa on määräaikainen. Kaupunki valmistelee parhaillaan laajempaa hankintaa latausasemista, ja arvioi, että myös nyt kyseessä olevat latauspaikat ovat tulevan hankinnan kohteena.

Hankinta oli jaettu osiin käyttöpaikoittain. Tarjoaja sai tarjota yhtä tai molempia käyttöpaikkoja.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain (1397/2016) 25§ 1. mom 5 kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan ei sovelleta lakia julkisista hankinnoista. Hankintamenettely toteutettiin kuitenkin laissa mainitun rajoitetun menettelyn kaltaisena. Tarjouspyyntö lähetettiin sähköpostitse viidelle potentiaaliselle palveluntarjoajalle 25.4.2023 ja tarjouksia liitteineen pyydettiin sähköpostitse 10.5.2022 klo 12.00 mennessä. Tarjoukset saatiin seuraavilta tarjoajilta molempiin osa-alueisiin:

1. Plugit Finland Oy (2513960-7)

Soveltuvuuden ja tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

Saatu tarjous täyttää tarjouspyynnöllä asetetut soveltuvuusvaatimukset. 

Tarjousten vertailu

Tarjousten vertailu toteutettiin käyttöpaikoittain. Molempien käyttöpaikkojen tarjouskilpailun valintaperusteena käytettiin laadullista perustetta: Tarjoajan tarjouksellaan lupaama laitteiden käyttövalmius arkivuorokausina sopimuksen allekirjoituspäivästä laskettuna. Tilaaja valitsee osa-alueittain palveluntuottajaksi tarjoajan, joka on tarjonnut nopeinta latauslaitteen käyttöönottoa arkivuorokausina laskettuna sopimuksen allekirjoituspäivästä. Tilaaja arvioi sopimuksen allekirjoituspäiväksi 25.5.2023.

Koska tarjouksia saapui vain yksi molempiin osa-alueisiin, ei tarjousten vertailua tarvinnut suorittaa. Tilaaja on arvioinut tarjotun käyttöönottopäivän kohtuulliseksi ja voi hyväksyä saapuneen tarjouksen tältä osin.

Edellä mainituin perustein Plugit Finland Oy (2513960-7) esitetään valittavaksi palveluntuottajaksi molempiin osa-alueisiin. Tarjoaja on toimittanut kaikki tarjouspyynnön mukaiset liitteet ja se täyttää muut asetetut vaatimukset.

Hankintayksikkö on tarkastanut tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ennen hankintapäätöksen tekemistä.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa.

Hankinnan valmistelijana toimi Projektipäällikkö Mika Kulmala ja liikenneinsinööri Pekka Stenman.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii projektipäällikkö, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Mika Kulmala. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle. Käyttöoikeussopimuksen ehtojen mukaan kaupunki ei maksa palveluntuottajalle korvausta palvelun tuottamisesta. 

Rakennuttamisjohtaja päättää johtamansa toiminnan osalta irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa 250 000 euroon asti (Kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasääntö 1.3.2023 alkaen, 28.2.2023 § 22)

 

Päätös

Määräaikainen käyttöoikeussopimus sähköautojen ja sähköisen raskaan liikenteen latauspaikoille tarjouspyynnön mukaisesti Laukontorille ja Pyynikintorille tehdään Plugit Finland Oy:n (2513960-7) kanssa. Käyttöoikeussopimuksen ehtojen mukaan kaupunki ei maksa palveluntuottajalle korvausta palvelun tuottamisesta.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii projektipäällikkö Mika Kulmala. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta hankintasopimuksen allekirjoituksella.

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi