Vammaisneuvosto, kokous 16.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 36 Vammaisneuvoston 13.6. kokous Sara Hildenin taidemuseolla 

TRE:8565/00.01.03/2022

Valmistelijan yhteystiedot

Yhdenvertaisuuskoordinaattori Mikko Ala-Kapee, puh. 040 515 6166, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Yhdenvertaisuuskoordinaattori Mikko Ala-Kapee, puh. 040 515 6166, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Vammaisneuvoston 13.6. kokous ja samalla kauden päättäjäiset pidetään Sara Hildenin taidemuseolla klo 14. Sara Hildenin museon alakerrassa sijaitseva kahvio on varattu meidän yksityistilaisuudeksemme kokouksen ajaksi. Nautimme kahvituksen (suolaista ja makeaa) kokouksen aluksi.

Kokouksen päätteeksi saamme opastetun kierroksen, jossa kerrotaan yrittäjä, taiteenkerääjä Sara Hildénin (1905–1993) elämästä. Hildenin säätiön museorakennus on alusta asti suunniteltu esteettömäksi, sillä Hilden sairasti Parkinsonin tautia ja käytti pyörätuolia: https://www.sarahildenintaidemuseo.fi/sara-hildenin-saation-ja-museon-historia/

Pääsemme tutustumaan myös taidemuseon 10.6. avautuneeseen kesänäyttelyyn, joka perustuu Sara Hildénin Säätiön kokoelmaan ja se pohtii ihmisen, taiteen ja tilan suhdetta. Kautta aikojen taiteilijat ovat teoksissaan käsitelleet tilaan, tilallisuuteen, arkkitehtuuriin, rakennettuun miljööseen ja rakenteisiin liittyviä aiheita ja kysymyksiä.

https://www.sarahildenintaidemuseo.fi/nayttely/teos-tilassa-tila-teoksessa/

Matkan kustannukset, yhteinen lounas, pääsyliput, tilavuokra ja opastus näyttelyssä maksetaan kustannuspaikalta 113151 Vammaisneuvosto, sisäinen tilaus 25581.

Päätösehdotus oli

Merkitään esittely ja siitä käyty keskustelu tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)