§ 74 Tampereen seudun ammattiopiston Kurun Metsätien toimipisteen saneerauksen ja hankkeesta aiheutuvan vuokravaikutteisuuden hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1870/02.07.03/2023

Päätöspäivämäärä

8.5.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelupäällikkö Harri Jokinen, puh. 040 806 3056, etunimi.t.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 040 037 6420 etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tredu Metsätien toimipisteessä sijaitsee useampi asuntolarakennus. Asuntolat ovat ympärivuorokautisessa käytössä opiskelijoilla. Asuntolat on perusparannettu 90-luvulla, joten silloin tehdyt ratkaisut ovat noin 30 vuotta vanhoja. Kylpyhuoneissa on muovimattoja ja laatoitettuja pintoja. Asuntoloiden kylpyhuoneiden pinnat ja varusteet ovat elinkaarensa päässä.

A ja B asuntoloiden perustuksissa ja lattiarakenteissa on havaittu kohonneita kosteuksia. Maanpinta viettää rakennuksia kohti ja vesikaton sadevesijärjestelmät ovat puutteellisia. A ja B asuntoloissa on erilainen kylpyhuoneratkaisu muihin asuntoloihin verrattuna. A ja B asuntoloissa on niin sanottu käytävämallinen kylpyhuone, jossa on suihkukoppi, joka valuttaa veden ovilehteä pitkin käytävälle. Lisäksi kylpyhuoneissa on kaatopuutteita veden ohjautumisessa asianmukaisesti viemäriin. Asuntoloiden korjaavien rakennustoimenpiteiden suunnittelu käynnistettiin sisäolosuhteiden turvaamiseksi.

Tredu-Kiinteistöt Oy:n ja Tampereen seudun ammattiopiston pieninvestointilistalla 2023 on A ja B asuntoloiden kylpyhuoneiden, salaoja- ja sadevesijärjestelmien saneeraus. Hankeen kilpailutuksen ja saatujen tarjouksien myötä hanke ylitti 500 000 euron pieninvestointirajan, joka muutti hankkeen vuokravaikutteiseksi. 

Hankkeen kokonaisurakan kustannusarvio (28.2.2023) on 653 373 euroa, sisältäen muun muassa pääurakoitsijan kokonaisurakan, rakennuttajan kustannukset, rakennuttajapalkkion, lisä- ja muutostyöt 10 % sekä rakennusautomaatiotyöt. Edellä mainitun investoinnin vuokravaikutus jäljellä olevalle Metsätien toimipisteen vuokra-ajalle on noin 87 000 euroa vuodessa. Allekirjoitetun vuokrasopimuksen vuokranmaksutaulukkoa, liitettä 1c, päivitetään toteutuneiden kustannusten mukaisesti. 

A ja B asuntoloiden kylpyhuoneiden sekä salaoja- ja sadevesijärjestelmien korjauksilla turvataan asuntoloiden terveydelliset ja turvalliset olosuhteet. Koulutuksen järjestämiseksi asuntoloita tarvitaan edelleen myös tulevaisuudessakin.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 21.8.2019 § 196 ja 23.10.2019 § 144 perusteella johtaja, ammatillinen koulutus, päättää rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta Tampereen seudun ammattiopiston toimintaa varten elinkeino- ja osaamislautakunnan tekemän palveluverkkolinjauksen mukaisesti. 

Päätös

Hyväksytään Tredu Metsätie 1 osoitteessa olevien A ja B asuntoloiden kylpyhuoneiden sekä salaoja- ja sadevesijärjestelmien saneeraus ja hankkeesta aiheutuva vuokravaikutteisuus.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari