§ 11 Ottelulippujen hankinta jääkiekon MM-kisojen sidosryhmäyhteistyöhön 12.-28.5.2023

Lataa  Kuuntele 

TRE:2625/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

11.5.2023

Päätöksen tekijä

Strategiajohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Suhdetoimintapäällikkö Erika Eischer, puh. 040 545 0011, etunimi.sukunimi@tampere.fi   

Lisätietoja päätöksestä

Strategiajohtaja Reija Linnamaa, puh. 040 572 9610, etunimi.sukunimi@tampere.fi   

Päätöksen perustelut

Tampere on toiminut säännöllisesti suurten liikuntatapahtumien isäntäkaupunkina. Kansainväliset tutkimukset osoittavat, että suurtapahtumat tuovat paikkakunnalle näkyvyyttä, vetovoimaa ja matkailutuloja sekä vilkastuttavat elinkeinoelämää.

Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n kongressi päätti toukokuussa 2022 myöntää vuoden 2023 jääkiekon miesten MM-kilpailujen järjestämisoikeuden Tampereelle ja Latvian Riikaan. Tapahtuman hakemista käsiteltiin kaupunginhallituksen kokouksessa 16.5.2022.

Vuoden 2023 jääkiekon MM-kisat järjestetään 12. - 28.5.2023 Tampereen Nokia Arenalla ja Riian Riika-Areenalla (Arēna Rīga). Kisojen 64 ottelusta 34 pelataan Tampereella, mukaan lukien tapahtuman välierät, pronssiottelu ja finaali. Tapahtumasta vastaa Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF ja Tampereen kisakokonaisuuden käytännön järjestelyt hoitaa Suomen Jääkiekkoliitto ry. Tampereen kaupunki osallistuu tapahtumayhteistyöhön, josta kaupungilla on sopimus Suomen jääkiekkoliiton kanssa. Yhteistyöllä kaupunki pyrkii vahvistamaan Tampereen kaupungin mainetta houkuttelevana ja osaavana tapahtumakaupunkina kansallisesti ja kansainvälisesti sekä pyrkii tapahtuman taloudellisten, yhteisöllisten ja imagollisten arvojen lisäämiseen.

Tampereen kaupunki hyödyntää Tampereella pelattavat jääkiekon MM-kisat kaupungin sidosryhmäyhteistyön alustana. Tampereen kaupunki on kutsunut sidosryhmiään tapaamisiin ja siinä yhteydessä tutustumaan Tampereen kaupunkikehityksen yhteen kärkikohteeseen kisojen aikana. 

Tampereen kaupungilla on käytössään aitio, jonka se on vuokrannut KOY Tampereen monitoimiareenalta (markkinointinimeltään Nokia Arena) viiden vuoden määräaikaisella vuokrasopimuksella. Aition käyttö edellyttää kulloisenkin tapahtuman tapahtumalippujen hankintaa tilaisuuden osallistujille. Tapahtuman lipunmyynnistä vastaa yksinoikeudella areenayhtiön kumppani Lippu.fi.

Tampereen kaupunki hankkii ottelulippuja kutsuvierastilaisuuksiinsa. Hankinnan kokonaiskustannus on maksimissaan 26 000 euroa (alv 0 %). Lopullinen kustannus täsmentyy tilaisuuksien ilmoittautumismäärän perusteella. Koska turnauksen pelit käynnistyvät jo 12.5., hankinta käynnistetään ennen päätöksen lainvoimaisuutta.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 1-kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Hankinta tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. ​

Konsernihallinnon toimintasäännön delegointiliitteen mukaan konserniyksikön johtaja päättää johtamansa toiminnan osalta irtaimen omaisuuden ja enintään 60 000 euron suuruisten palvelujen hankinnasta konsernihallinnon palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Tampereen kaupunki hankkii ottelulippuja kutsuvierastilaisuuksiinsa kaupungin käytössä olevaan aitioon Nokia Arenalla jääkiekon MM-kisojen aikana 12.-28.5.2023.

Hankinnan kokonaiskustannus on maksimissaan 26 000 eurolla (alv 0 %). 

Aikataulusyistä hankinta käynnistetään ennen päätöksen lainvoimaisuutta.

Kustannukset maksetaan konsernihallinnon strategia- ja kehittämisyksikön Suhdetoiminnan ja markkinoinnin kustannuspaikalta 113227, sisäinen tilaus 28265.

 

Allekirjoitus

Strategiajohtaja Reija Linnamaa