§ 78 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantasen sivutoimilupa

Lataa  Kuuntele 

TRE:1022/01.02.00/2023

Päätöspäivämäärä

4.5.2023

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala, puh. 040 743 6356 ja henkilöstölakimies Jaana Villilä-Vakkilainen, puh. 040 730 1910, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen:

Smart City Innovation Clusterin osuuskunta on 20.10.2022 kokouksessaan nimennyt minut hallituksensa jäseneksi toimikaudelle 1.1.2023 - 31.12.2024.

Smart City Innovation Cluster (SCIC) on perustettu kansainvälisten ja kotimaisten yritysten sekä kaupunkien toimesta tarjoamaan erilaisia älykaupunkiratkaisuja ja kiihdyttämään älykkäiden kaupunkien kehittymistä. Klusterin toiminta perustuu uudenlaiselle yhteistyömallille, jonka pyrkimys on tuoda yhteen kaupunkien haasteet ja ratkaisijat. Toiminta ratkoo kaupunkien teknologisia ja palvelullisia haasteita niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Smart City Innovation Clusterin jäsenenä olen perillä niin kansallisten kuin kansainvälistenkin älykaupunkien haasteista sekä yritysten uusimmista teknologisista ratkaisuista, joita kaupunkien on mahdollista älykaupunkikehityksessään hyödyntää. Osuuskunnan toiminta on tiiviisti yhteydessä johtamaani Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelmaan sekä muihin älykaupunkiratkaisuihin, joita edistän työssäni päivittäin. Osuuskunnan jäsenyys edistää näin ollen omaa työtäni tuottamalla kuukausittain uutta tietoa erilaisista kehittämisratkaisuista sekä laajentaa jo olemassa olevia yhteistyöverkostojani.

Sivutoimeen käytettävä työaika on keskimäärin noin viisi tuntia kuukaudessa.

Pyydän, että minulle myönnetään sivutoimilupa Smart City Innovation Clusterin osuuskunnan hallitustehtävän hoitamiseen.

Hallintosäännön 51 §:n mukaan konsernijohtaja tai määräämänsä päättää sivutoimilupahakemuksen ratkaisemisesta ja sivutoimiluvan peruuttamisesta sekä sivutoimen vastaanottamisen ja pitämisen kieltämisestä. Konsernijohtajan päätöksen 17.12.2021 § 153 Konsernijohtajan palvelussuhdeasioita koskevan päätösvallan siirto 1.1.2022 alkaen (TRE:8492/00.02.01/2021) mukaan johtavien osalta sivutoimilupien päätösvalta jää konsernijohtajalle.

Päätös

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantaselle myönnetään kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 18 §:n mukainen sivutoimilupa Smart City Innovation Cluster -osuuskunnan hallituksen jäsenyyden hoitamiseksi ajalle 1.1.2023 - 31.12.2024.

Sivutoimiluvan saajan tulee ohjata muut kustannukset asianomaiseen sivutoimiyhteisöön.

Sivutoimeen käytettävästä virka- ja matka-ajasta sovitaan erikseen esimiehen kanssa.

Lausunnot

Henkilöstölakimies Jaana Villilä-Vakkilainen:

Sivutoimiluvan myöntäminen on Rantasen virkatehtävän kannalta perusteltua.

Teppo Rantasella on voimassa olevat sivutoimiluvat Tampereen Sähköverkko Oy:n sekä Tampereen kauppakamarin hallituksen jäsenyyteen.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala