§ 69 Osallistuminen Suomen kansainvälisen vetovoiman vahvistaminen liikunta- ja urheiluosaamisen ekosysteemin avulla -jatkohankkeeseen

Lataa  Kuuntele 

TRE:2634/00.01.05/2023

Päätöspäivämäärä

11.5.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Tapahtumajohtaja Perttu Pesä, puh. 050 587 6200 etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Elina Lehtoniemi, p. 040 353 0385, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätöksellä 5.10.2020 § 111 Tampereen kaupunki osallistui Suomen kansainvälisen vetovoiman vahvistaminen liikunta- ja urheiluosaamisen ekosysteemin avulla -hankkeeseen vuosina 2020 - 2022. Hanke on OKM:n aloitteesta keväällä 2020 käynnistetty suurtapahtumakaupunkien (Helsinki, Lahti, Tampere, Turku ja Jyväskylä) sekä Urheiluopistosäätiön ja Urheiluopistoyhdistyksen välinen kansallinen yhteistyö, jonka  tavoitteena on jalkauttaa kansallista liikunnan ja urheilun suurtapahtumastrategiaa sekä synnyttää pitkäjänteistä ja pysyvää osaamista ja toimintamallia (Sport Event Management Finland), jota voidaan jatkossa skaalata laajemmallekin tapahtumateollisuuden alalle.

Hanketta on päätetty jatkaa 31.12.2023 asti ja Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt hankkeelle osarahoituksen. OKM:n ja urheilun suurtapahtumakaupunkien yhteisesti rahoittamaa hanketta koordinoi Lahden seutu – Lahti Region Oy. Hankkeella on kaupunkien edustajista koostuva ohjausryhmä, joka kokoontuu n. 6 kertaa vuodessa. Tampere on merkittävä suurtapahtumien järjestämiskaupunki ja on perusteltua, että Tampereen kaupunki osallistuu myös jatkohankkeeseen. Hankkeen kustannukset ovat vuonna 2023 yhteensä 10 000 euroa, alv 0%. Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 154029, tapahtumapalvelut. Tapahtumapalveluiden vuosisuunnitelmassa on varauduttu hankkeesta aiheutuviin kustannuksiin.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii tapahtumajohtaja, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Perttu Pesä. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Hallintosäännön 36 §:n kohdan 4) mukaan palvelualueen johtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Tampereen kaupunki osallistuu Suomen kansainvälisen vetovoiman vahvistaminen liikunta- ja urheiluosaamisen ekosysteemin avulla -hankkeen jatkohankkeeseen. Hankkeesta aiheutuvat kustannukset, yhteensä 10 000 euroa (alv 0%) vuonna 2023 maksetaan kustannuspaikalta 154029, Tapahtumapalvelut.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään tapahtumajohtaja Perttu Pesä, joka myös valtuutetaan allekirjoittamaan sopimus.