§ 92 Pysäköintijärjestelyjen päivitys Sorinkadulla

Lataa  Kuuntele 

TRE:3289/08.01.02/2023

Päätöspäivämäärä

8.6.2023

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Tuula Somppi, puh. 040 800 7579, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sorinkadulla pysäköinti tai pysähtyminen on aina kielletty iltaisin, öisin ja pyhisin katuosasta riippuen. Siellä, missä pysäköinti sallitaan, se on maksullista arkisin klo 8-17 ja lauantaisin klo 8-16.

Sorinkadun pysäköintijärjestelyistä on saatu paljon palautetta, joista suuri osa koskee pysäköintiin liittyvien merkkien tulkintaa. Kahden päämerkin ja lisäkilpien sisältämät liikennemerkkipylväät koetaan vaikeaksi ymmärtää. Ylemmässä merkissä on pysäköintikielto sekä lisäkilpi maksullisuudesta arkisin 8-17 ja lauantaisin 8-16. Alemmassa päämerkissä on pelkkä pysäköintikielto, mikä tarkoittaa, että pysäköinti on kielletty kaiken muun ajan. Jotta merkit saadaan helpommin ymmärrettäviksi lisätään alimmaisen pysäköintikielto -päämerkin alle lisäinformaationa voimassaoloaika -lisäkilpi arkisin klo 17-8, lauantaisin (16-8) ja pyhisin 0-24.

Sorinkadun pohjoisosan länsipuoli on pysähtymiskieltomerkin alaisuudessa lähes puoleen väliin katua, mikä aiheuttaa sen, ettei sillä kohtaa sijaitsevien yritysten kuormia pysty purkamaan tai lastaamaan. Ongelman helpottamiseksi lisätään Aseman Lukon kohdalle 15 minuutin pysäköintimahdollisuus arkisin klo 8-17 sekä lauantaisin klo 8-16.

Länsipuolella katua siirretään myös nykyinen pysähtymiskielto heti nousevien pollareiden jälkeen, jotta siihen ei jäisi pollareiden toimintaa haittaavaa pysäköintimahdollisuutta. Tämä pysähtymiskielto päättyy noin 40 metrin päähän sijoitettavaan uuteen maksullisesta pysäköinnistä infoavaan merkkiin.

Liikennemerkkimuutokset toteutetaan suunnitelman 1/22266 mukaisesti. Tämä suunnitelma korvaa kaikki aiemmat Sorinkadun pysäköintiin liittyvät suunnitelmat.

Päätös

Sorinkadun pysäköintijärjestelyjen päivitys toteutetaan suunnitelman 1/22266 mukaisesti. Tämä suunnitelma korvaa aiemmat Sorinkadun pysäköintiin liittyvät suunnitelmat.

 

Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.).

 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell