§ 90 Kesäleirin järjestäminen kiovalaisille nuorille v. 2023

Lataa  Kuuntele 

TRE:764/12.05.00/2023

Päätöspäivämäärä

7.6.2023

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Minna Merikoski, puh. 040 841 6817, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari, puh. 050 484 0040, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan 24.2.2022 Tampereen kaupunki on osoittanut tukeaan Ukrainaa ja ystävyyskaupunki Kiovaa kohtaan eri tavoin. Yksi muoto on ollut kiovalaisille nuorille järjestetty leiritoiminta, jonka Tampereen kaupunki toteutti v. 2022 kesällä Kiovan pormestari Vitali Klitshkon pyyntöön perustuen.

Positiivisen palautteen valossa leiritoimintaa haluttaisiin jatkaa myös tänä kesänä. Kesäleirin tarkoituksena on tarjota kiovalaislle nuorille mahdollisuus irrottautua hetkeksi psyykkisesti kuormittavasta tilanteesta ja tarjota positiivisia kokemuksia ja muiden nuorten seuraa turvallisessa ympäristössä. Toiminnalla halutaan osoittaa tukea Ukrainalle sodan aikana ja vahvistaa Tampereen ja Kiovan välistä ystävyyskaupunkisuhdetta.

Vuoden 2023 kesäleirille osallistuu 14 iältään 10-17 -vuotiasta nuorta ja kaksi aikuista saattajaa. Matkapäivät huomioiden kesto on 23.7.- 2.8. (perillä 3.8. puolella), joista leiripäiviä ovat 25.-31.7. Leirin lisäksi kaupunki vastaa yhdestä ohjelmapäivästä Tampereella. Pienhankintana suoritetun kilpailutuksen ja vertailun perusteella varsinaisen leirin järjestäjäksi valikoitu Kesäsiirtolayhdistys ry leirillään "Sorjan parhaat", joka järjestetään Sastamalan Sorjassa. Näin nuoret pääsevät mukaan vakiintuneeseen paikalliseen leiritoimintaan ja tutustuvat suomalaisiin ikätovereihin.  

Tampereen kaupungin tulee toimia järjestelyistä vastaavana päätahona yhteistyössä leirin järjestäjän ja Kiovan kaupungin kanssa. Kaupunki kattaa kaikki toiminnasta syntyvät kulut lukuunottamatta osia, joissa yritykset ovat lähteneet mukaan yhteistyöhön. AirBaltic yhteistyökumppaninaan LOT Polish Airlines kattaa ryhmän lennot ja Särkänniemi Oy osallistuu ohjelmaan Tampereella. Leirin kustannukset ovat yhteensä n. 17.000 euroa. Tähän sisältyvät mm. bussikuljetukset, leirimaksut, vakuutukset sekä muu vapaa-ajan ohjelma ja leirin ulkopuolinen majoitus. 

Hallintosäännön 34 § 11)-kohdan mukaan pormestari päättää tarkoituksenmukaisuusharkintaa sisältävien avustusten myöntämisestä konsernihallinnon vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Tampereen kaupunki järjestää kesäleiritoimintaa kiovalaisille nuorille kesällä 2023 osana Sorjan parhaat -leiriä. 

Kustannukset yhteensä noin 17 000 euroa maksetaan strategia- ja kehittämisyksikön kustannuspaikalta 113226,​ kansainvälinen toiminta,​ sisäinen tilaus 27478 (ystävyyskaupungit).

Allekirjoitus

Pormestari Kalervo Kummola